Τμηματική αποποινικοποίηση κάνναβης στο Λονδίνο από τον δήμαρχο Σαντίκ Καν

Τμηματική αποποινικοποίηση κάνναβης εφάρμοσε σε 4 από τις 32 διοικητικές περιφέρειες του μείζονος Λονδίνου συμπεριλαμβάνοντας και το Γκρήνουιτς ο δήμαρχος της Βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν με ενδεχόμενη επέκταση από την εκπλήρωση των στόχων.

Σύμφωνα με την μεταρρύθμιση που αποφάσισε ο Δήμαρχος υποστηρίζοντας το Συντηρητικό κόμμα δόθηκε η οδηγία να μην συλλαμβάνονται οι χρήστες και κάτοχοι κάνναβης από την αστυνομία αντί του να πληρώνουν πρόστιμο όπως σε περίπτωση παρέγκλισης κατά την οδήγησή τους και να εγγράφονται σε εκπαιδευτικά προγράμματα αποεξάρτησης από την προσφορά διαλλακτικών λύσεων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η δοκιμαστική τμηματική αποποινικοποίηση ισχύει μόνο για την κάνναβη και όχι για τα άλλα συναφή ναρκωτικά της ίδιας κατηγορίας και για μικρά παραπτώματα ενέχοντας μικρές ποσότητες σε περιορισμένο ηλικιακό όριο δεσμευόμενο μέχρι τα 24 έτη από τα 18 αφού δέχτηκε επικριτική αντιμετώπιση και από τα δύο μεγάλα κόμματα της κυβέρνησης των Συντηρητικών και αντιπολίτευσης των Εργατικών οι οποίοι διαλεύκαναν πως δεν σκοπεύουν να αλλάξουν την επίσημη πολιτική του κράτους πάνω στο ζήτημα.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε «Ο Δήμαρχος πιστεύει ακράδαντα ότι η χρήση ναρκωτικών και τα σχετικά εγκλήματά της μπορούν να προληφθούν χωρίς να θεωρηθούν αναπόφευκτα. Γι’ αυτό οι προσεγγίσεις του για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων έχουν τις ρίζες τους στην αποτροπή και την έγκαιρη παρέμβαση. Το Δημαρχείο συνεργάζεται στενά με κοινοτικές ομάδες σε όλο το Λονδίνο, παρέχοντάς τους τους πόρους που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια, την αποξένωση και την έλλειψη ευκαιριών, ώστε να μπορέσουν να επιφέρουν μόνιμες αλλαγές στην περιοχή τους. Βασική εστίαση αυτής της εργασίας είναι η διερεύνηση διάφορων τρόπων με τους οποίους οι νέοι μπορούν να απομακρυνθούν από τη χρήση ναρκωτικών χαμηλού επιπέδου ενημερώνοντας καλύτερα για τις βλάβες της, και το Γραφείο του Δημάρχου για την Αστυνόμευση και την Εγκληματικότητα συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις γύρω από αυτό το σχέδιο. Γνωρίζουμε ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ απλώς να σταματήσουμε την έξοδο μας από το πρόβλημα, γι’ αυτό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε προγράμματα που παρέχουν στους νέους υποστήριξη και εκπαίδευση, αντί να τους βάζουμε απλώς στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης – με στόχο να τους αποτρέψει οριστικά από τη χρήση ναρκωτικών και το έγκλημα».

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...