Η Γερμανική αστυνομία εκφράζεται κατά της αποποινικοποίησης κάνναβης από το Πράσινο κόμμα

Στην Ο.Δ.Γ. και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης συμφωνούν ξεχωριστά με την νομιμοποίηση της κάνναβης συμπεριλαμβάνοντας το Πράσινο κόμμα που την υποστηρίζει και σε άλλες χώρες όπως είναι η Αυστραλία, τους Σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι την υποστηρίζουν από τότε που Καγκελάριος ήταν η Άνγκελα Μέρκελ και το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών το οποίο διαθέτει επιχειρηματικό προσανατολισμό ιδεολογίας.

Εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων της αστυνομίας ωστόσο αντιτίθενται στην νομιμοποίηση της κάνναβης υποστηρίζοντας ότι θα αύξανε τα τροχαία ατυχήματα και θα δημιουργούσε προβλήματα αστυνόμευσης στην μεγαλύτερη χώρα μαζί και της Ευρώπης όπου αυτή θα γίνει νόμιμη.

«Θα πρέπει να τεθεί τέρμα στην στερεοτυπία αντιπροσωπεύοντας το τσιγαριλίκι. Με νόμιμα αλλά επικίνδυνα ναρκωτικά όπως το αλκοόλ να δημιουργούν προβλήματα δεν είναι λογικό να ανοίξουμε την πόρτα σε ένα ακόμα επικίνδυνο και στερεότυπο ναρκωτικό όπως η κάνναβη» δήλωσε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των Γερμανών αστυφυλάκων ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι «η αποποινικοποίηση κάνναβης θα οδηγούσε σε αυξημένο ρυθμό τροχαίων ατυχημάτων. Θα σήμανε την απαρχή ενός λίθινου μέλλοντος αντί για την αρχή μιας νέας Γερμανίας».

Το συμβόλαιο που σύναψε η κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των τριών κομμάτων έχει μήκος 170 σελίδων και μέσα σε αυτό αναγράφεται αποποινικοποίηση και νομιμοποίηση της κάνναβης υπό ελεγχόμενο δίκτυο διανομής και παροχής σε αδειοδοτημένα καταστήματα χωρίς να προσκομίζονται περαιτέρω άλλες λεπτομέρειες αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει προθεσμία του την λήξη της τρέχουσας τετραετίας.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...