Δρομολογήθηκε από τους Πράσινους η νομιμοποίηση της κάνναβης στην Γερμανία

Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης τρίπτυχης συνεργασίας που προέκυψε από τις Γερμανικές βουλευτικές εκλογές το Πράσινο κόμμα το οποίο συμμετέχει με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Ελεύθερους Δημοκρατικούς εξασφάλισε την αποδοχή της κυβέρνησης του Καγκελάριου Όλαφ Σολτς να νομιμοποιηθεί η πώληση ψυχαγωγικής κάνναβης εντός της τετραετίας.

Η κάνναβη εικάζεται ότι θα διατίθεται στα καταστήματα έχοντας άδεια από ελεγχόμενο δίκτυο διανομής και μπορεί να αποφέρει έσοδα € 4,7 δισεκατομμύρια στην Ο.Δ.Γ. δημιουργώντας παράλληλα 27.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η Μάλτα είναι η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που νομιμοποίησε την κάνναβη παρέχοντας την διάθεσή της μέσω ενώσεων των πολιτών ενώ η Ιταλία εκπονεί επερχόμενο δημοψήφισμα το 2022 με ερώτημα την αποποινικοποίησή της. Εκατοντάδες Ιταλοί διαδήλωναν στους δρόμους της Ρώμης και μεγάλων πόλεων υπέρ της δημοκρατίας και της διοργάνωσης του δημοψηφίσματος.

Από την Ευρώπη η Ολλανδία φημίζεται περισσότερο για την ανοχή που εκτίθεται στον νόμο με την παράνομη πώληση κάνναβης από τα καταστήματα διασκέδασης και τις καφετερίες του Άμστερνταμ αλλά με την νομιμοποίησή της στην Γερμανία η καλλιέργεια για την διάθεση δεν θα είναι τουλάχιστον παράνομη από την Ολλανδία.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...