Τσιγάρο έσβησε για διαφορές στο μάτι της συμμαθήτριας λυκείου της Δραπετσώνας

Δεκαεξάχρονη μαθήτρια λυκείου της Δραπετσώνας έσβησε τσιγάρο στο μάτι της συμμαθήτριάς της όταν εκείνη αντιλήφθηκε ότι παρενέβαινε με τις ερωτικές της σχέσεις μέσα από το σχολείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δερματικό έγκαυμα στο βλέφαρό της. Οι γονείς του θύματος υπέβαλαν μήνυση εφόσον μετέβησαν μετά τις πρώτες βοήθειες που της χορηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται η δεκαεξάχρονη με την κατηγορία απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Η δεκαεξάχρονη της οποίας το τσιγάρο πιέστηκε στο βλέφαρο της συμμαθήτριάς της προκαλώντας της δερματικό έγκαυμα στέκεται αμετάπειστη αρνούμενη να μετανοιώσει για την πράξη της την οποία παρακολουθούσαν έντρομοι οι σπουδαστές στο προαύλιο του επαγγελματικού λυκείου ΕΠΑ.Λ. της Δραπετσώνας. Η δράστης παρορμητικής πράξης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τσιγάρο αποβαίνει σε αφορμή εγκλήματος εκτός από την καύση του σε εσωτερικούς χώρους η οποία τιμωρείται εσφαλμένα από τον νόμο των περισσότερων χωρών του κόσμου. Το Πάσχα του 2018 νεαρή στην Λεμεσό της Κύπρου άναψε το τσιγάρο της από το Άγιο Φως στην εκκλησία όπου τελούνταν η νεκρώσιμη αναστάσιμη ακολουθία του Κυρίου με αποτέλεσμα να αφοριστεί από την Εκκλησία Κύπρου.

Και τα δύο παραδείγματα ανεύθυνων με αυτόν τον τρόπο πράξεων καθοδηγούν είτε για τον τρόπο καθενός στην ευθύνη της πολιτείας που απαγορεύει το κάπνισμα εντός των έγκλειστων χώρων για επίτευξη γνωστής κοινωνικής σκοπιμότητας στερώντας την ευθύνη του χειρισμού του από όσους το χρησιμοποιούν και ενσημαίνοντας την αναγκαιότητα κατώτατου επιπέδου της νομοθεσίας και την διαφορά που έχει ο νόμος από το σύνταγμα.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...