Συνάθροιση ορδής απαγορεύσεων εγκαθιστά αφιλόξενο περιβάλλον στο εξωτερικό

Καπνιστές και χρήστες του καπνού και των διάφορων μορφών του και των ηλεκτρονικών τσιγάρων διώκονται μαζί με τους παραγωγούς και τους πωλητές των προϊόντων τα οποία καταναλώνουν από κυβερνητικούς και νομοθετικούς περιορισμούς σε περισσότερα μέρη με ολοένα και μεγαλύτερο ρυθμό τον πρόσφατο καιρό σε μια πρόσφατη ορδή απαγορεύσεων.

Η συκοφαντία που υποννοείται μέσω των αντικαπνιστικών νόμων και της χρήσης τους για την ρύθμιση της κοινωνικής συναναστροφής και συμπεριφοράς της απευθύνοντάς την στους χρήστες και κατόχους και παραγωγούς και πωλητές των σχετικών προϊόντων παρατείνεται χωρίς φρένο και σταματημό με τις δηλώσεις αποβλέποντας στην εξάλειψη του καπνίσματος προβάλλοντας ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται από την ρύθμιση, τον κανονισμό και απαγόρευσή του αντί για το ευρύ κοινό και την γραμμή της ζήτησης που εκφέρεται.

Κυργκιστάν. Ο ναργιλές και το κάπνισμα και το άτμισμα απαγορεύτηκαν στα εστιατόρια και σε κέντρα διασκέδασης και κατανάλωσης καφέ. «Το κάπνισμα απαγορεύεται σε μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες. Εάν ένα άτομο θέλει να καπνίσει, θα πρέπει να βγει έξω. Αυτή η απαγόρευση καπνίσματος υιοθετήθηκε και ισχύει σε 160 χώρες. Πολλές εταιρείες καπνού δραστηριοποιούνται στην Κιργιζία. Αποβλήθηκαν από χώρες με ισχυρή απαγόρευση καπνίσματος. Για το λόγο αυτό ο νόμος αυτός υιοθετήθηκε με δυσκολίες, αλλά υπογράφηκε ακόμη,» δήλωσε ένα μέλος του κοινοβουλίου.

Βόρεια Ιρλανδία. Συζητάται προφανώς με μελλοντική αποδοχή η απαγόρευση καπνίσματος σε οχήματα με πάνω από έναν επιβάτη. Το πρόστιμο που θα επιφέρεται υπολογίζεται από 50 λίρες αν ο νόμος εγκριθεί από το τοπικό Βορειοϊρλανδικό κοινοβούλιο.

Σαν Τζοσέ, Καλιφόρνια. Απαγορεύτηκε η πώληση τσιγάρων μέντας και τα αρωματικά υγρά επαναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην πόλη Σαν Τζοσέ της Καλιφόρνιας.

Αυστραλία. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και ο καπνός θέρμανσης απαγορεύονται προς πώληση στην Αυστραλία εκτός αν τους ζητείται η χρήση από ιατροφαρμακευτική συνταγή με συνατγογράφηση. Από σήμερα πλέον επίσης απαγορεύτηκε η προμήθειά τους από το εξωτερικό μέσω του διαδικτύου ενώπιον της αύξησης των πωλήσεών τους στους νέους που τα χρησιμοποιούν. Προφανώς ο κύκλος της αγοράς και κατανάλωσης αποβλέπει στην μεγιστοποίηση των πωλήσεων το οποίο δεν σταμάτησε την σχετική δήλωση εκφέροντας τον ίδιο λόγο για την σχετική απαγόρευση των ειδών. Ο έλεγχός τους μέσα σε δέματα των ταχυμεταφορών παραδόθηκε στο τελωνείο για διασταύρωση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Lidl της Ολλανδίας. Τα Lidl Ολλανδίας σταμάτησαν να πουλούν καπνικά προϊόντα. «Μετά την ανακοίνωση αυτής της κίνησης το 2018, ξεκινήσαμε σταδιακά να σταματήσουμε την πώληση τσιγάρων και καπνού. Όλα τα υποκαταστήματα που ανοίξαμε τα τελευταία χρόνια ήταν απαλλαγμένα από το κάπνισμα από την αρχή. Η σταδιακή κατάργηση στα άλλα υποκαταστήματα πήγε καλά και αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τη φιλοδοξία μας να σταματήσουμε να πουλάμε τσιγάρα και καπνό ακόμη νωρίτερα.» δήλωσε εκπρόσωπος της Γερμανικής αλυσίδας των υπεραγορών. Το 2024 κανένα υποκατάστημα Ολλανδικής υπεραγοράς δεν θα έχει την άδεια να πουλάει καπνό και τα προϊόντα του.

Μεγάλη Βρετανία. Το κάπνισμα απαγορεύτηκε μέχρι και… στον στρατό! Το 2022 οι στρατιώτες στην Βρετανία θα απαγορεύεται να κατέχουν και να καταναλώνουν καπνικά προϊόντα στα στρατόπεδα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις πλην των ηλεκτρονικών τσιγάρων για τα οποία θα υπάρχουν προκαθορισμένοι στενοί χώροι κατά το σύνηθες.

Και με το τελευταίο μέτρο και τον νόμο μπήκε η ταφόπλακα σε όλα τα προηγούμενα, μιας και οι στρατιωτικοί πληρώνονται για να πολεμούν και να πεθαίνουν ενώ δεν μπορούν με αυτό το μέτρο να επιλέξουν ελεύθερα τις προηγούμενες τους ενέργειες. Οι πολιτικοί με ευθύνη υπερεθνικών εξουσιαστών ασκώντας παράνομα πολιτική εξουσία μέσω διεθνών οργανισμών που δεν το δικαιούνται αντιδρούν και συμπεριφέρονται σαν να μην έχει ανακαλυθφεί η Αμερική αναφορικά στο κάπνισμα που είναι το αγαθό το οποίο αποφέρει.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...