Ο Π.Ο.Υ. ανέβαλε την συζήτηση για τα ηλεκτρονικά προϊόντα για το επόμενο συνέδριο το 2023

Πηγές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανέφεραν πριν από μερικούς μήνες πως τα ηλεκτρονικά προϊόντα εναλλακτικών λύσεων στο κάπνισμα δεν θα συζητηθούν στο προσεχές αντικαπνιστικό συνέδριο αυτού του χρόνου και πως η σχετική διαβούλευση αναβάλλεται για το επόμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το 2023. Το φετινό συνέδριο αναμενόταν για το 2020 αλλά αναβλήθηκε επί έναν χρόνο λόγω της πανδημίας και εικάζεται πως οι διεργασίες του δύναται να λάβουν χώρα εξολοκλήρου διαδικτυακά.

Ο Π.Ο.Υ. διατηρεί αποστασιοποιημένη στάση από τις εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα επιρρίπτοντας ευθύνες με όλες του τις δηλώσεις στο μάρκετνγκ των παρασκευαστών τους και τις καπνοβιομηχανίες υποστηρίζοντας πως η πράξη που μιμείται το κάπνισμα αποτελεί πορθμό προς το ίδιο και την επικράτηση της σχετικής νέας επιδημίας όπως αποκαλείται το γεγονός ότι το 24% των Αμερικανών αποτελούν χρήστες ηλεκτρονικών προϊόντων. Ο Π.Ο.Υ. επίσημα δηλώνει αδιαλλξία προς το υγειονομικό κάπνισμα και την μελέτη που το σχετίζει αναβάλλοντας για το 2023 την εξέταση των ενδεχομένων συνεπειών και εξελίξεων.

Μπροστά σε απόγνωση για το σχετικό χάσμα η πρόεδρος του Ασιατικού συνασπισμού του Ειρηνικού Ωκεανού υπεράμυνας των υγειονομικά ακίνδυνων μέσων καπνίσματος δήλωσε ότι «Είναι πλέον σαφές, ωστόσο, ότι αυτό ήταν ένα πλήρες πρόσχημα που αποσκοπούσε στην ελαχιστοποίηση μιας αυξανόμενης αντίδρασης κατά της ατζέντας του ΠΟΥ κατά του ατμίσματος. Η χειραγώγηση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διασφαλιστεί ότι ασφαλέστερα προϊόντα όπως το άτμισμα νικοτίνης δαιμονοποιούνται καλά και πραγματικά στην COP9. Επειδή έχει μεταμφιεστεί σε αναβολή, μην αφήσετε τον ΠΟΥ να σας πει ότι δεν είναι στην ημερήσια διάταξη φέτος. Παίζουν αυτά τα ανόητα παιχνίδια μόνο και μόνο επειδή τρέχουν όλο και περισσότερο φοβισμένοι, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος ξυπνάει στη σταυροφορία του ΠΟΥ κατά του ατμισμού που οδηγείται από χρήματα και όχι από την επιστήμη. Δεδομένου ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο εξακολουθούν να καπνίζουν θανατηφόρα τσιγάρα, είναι εξωφρενικό ο ΠΟΥ να συνεχίζει να παρεμποδίζει ενεργά τις πληροφορίες και την πρόσβαση σε ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια περισσότερες ζωές.»

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...