Νέα ποικιλία καπνών ανακαλύφθηκαν έχοντας εντομοκτόνο ιδιότητα στην Δυτική Αυστραλία

Νέα άγνωστη μέχρι στιγμής ποικιλία καπνών έχει ανακαλυφθεί και διαπιστώθηκε ότι ευδοκιμούσε στην Δυτική Αυστραλία έχοντας εντομοαπωθητικές και ιδιαίτερα εντομοκτόνες ιδιότητες κατά της διάβρωσής τους από τον παρασιτισμό των εντόμων, τα οποία κολλούν πάνω στα φύλλα και δεν διαφεύγουν από κολλητική τριχοφυία των φύλλων ποικιλίας των καπνών τα οποία ανακαλύφθηκαν.

Ο ηπειρωτικός χώρος της Αυστραλίας και ιδιαίτερα το δυτικό μερος της αποτελεί τον χώρο ευδοκίμησης πολλών αποκλειστικών ειδών τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν σε άλλα μέρη του κόσμου από το ζωικό και από το φυτικό βασίλειο. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παρασκεύασε η British American Tobacco προέρχεται από πρωτεΐνες που πειραματίζουν καπνά από την Αυστραλία τα οποία ευδοκιμούν αποκελιστικά στην ήπειρο της Ωκεανίας (την ποικιλία Nicotiana Benthamiana).

Η ποικιλία που βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην ημιαφυδατωμένη ήπειρο της Ωκεανίας όπου υπάρχει περιορισμένη σε είδη ωστόσο ποικιλότροπη βλάστηση μεταφέρθηκε στους κήπους Kew του Λονδίνου και ονομάστηκε Nicotiana Insecticida για την ιδιότητά της να εντομοκτονά με τα φύλλα χωρίς να αποτέλεσε είδος από την σαρκοφάγο βλάστηση. Έχει επίσης ανακαλυφθεί το είδος καπνών Nicotiana Salina έχοντας άλατα και το Nicotiana Walpa («του ανέμου»). «Το Nicotiana insecticida επαληθεύει το λεγόμενο πως ο καπνός σκοτώνει ωστόσο σε αυτή την περίπτωση είναι τα έντομα που παγιδεύονται στα ηλιοτροπικά αδενικά τριχώματα και πεθαίνουν.» δήλωσε βοτανολόγος των κήπων Kew.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...