Την υπεξαίρεση 88 χιλ. δικάσιμων περιστατικών κατοχής και χρήσης κάνναβης συνεπάγεται η νομιμοποίησή της στο Νιου Τζέρσεϋ

88 χιλιάδες περιστατικά κατοχής ή και χρήσης μαριχουάνας εκπίπτουν από την εκδίκασή τους στην Αμερικανική πολιτεία του Νιου Τζέρσεϋ κατά την νομιμοποίηση της κάνναβης η οποία δρομολογείται μετά την αποποινικοποίησή της. Επιπρόσθετα 360 χιλιάδες υποθέσεις έχουν επισημαστεί ως αμελητέες και ενδεχόμενα δικαιολογημένες από την τελευταία πολιτεία.

Το προτεινόμενο αργά το 2020 νομοσχέδιο για Ομοσπονδιακή νομιμοποίηση της κάνναβης απερρίφθη από την Γερουσία καθώς μόνο η Νεμπράσκα και το Ιντάχο δεν εγκρίνουν την φαρμακευτική χορήγησή της από τις 50 πολιτείες των Η.Π.Α. και παράλληλα με πιέσεις των Δημοκρατικών της Ουάσινγκτον ο ηγέτης της πλειοψηφίας των γερουσιαστών Τσακ Σούμερ δεσμεύεται από τον Απρίλιο προσεχώς να εισάγει παρόμοιο νομοσχέδιο για ψήφιση.

Το Νιου Τζέρσεϋ αποτελεί την 13-η πολιτεία των Η.Π.Α. η οποία αποποινικοποίησε την κατοχή και την χρήση καπνισμένων ναρκωτικών ουσιών ως κάνναβης φέρνοντας το πλήθος των πολιτειών όπου επιτρέπεται και για την διακίνησή της σε 19.

Η υπογραφή τριών πολιτειακών νόμων από τον κυβερνήτη Φιλ Μέρφυ έρχεται σε ανταπόκριση του σχετικού ερωτήματος που τέθηκε τον Νοέμβριο με τις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. αποφέροντας την θετική πλειοψηφία. Υπολογίζεται πως το 91% των Αμερικανών εγκρίνουν την νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική της χρήση και διπλάσιοι από ότι προ των είκοσι ετών.

Στο μεταξύ μόνο το 13% των Αμερικανών καπνίζουνε καθώς το 24% αποτελούν χρήστες μορφής ηλεκτρονικών τσιγάρων. Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει το μοντέλο Juul της Juul Laboratories ιδίως αναμεταξύ των εφήβων και των σπουδαστών καθώς το κράτος επιχειρεί να περιορίσει την κυκλοφορία των αρωματικών υγρών επαναπλήρωσης και των τσιγάρων με γεύση μέντας τα οποία δεν πωλούνται σε οιαδήποτε άλλη μορφή τους στο Μπέβερλυ Χιλς κοντά στο Χόλιγουντ.

Καθώς οι Η.Π.Α. δεν συνυπέγραψαν το αντικαπνιστικό πρωτόκολλο του Π.Ο.Υ. οι αντιπαραθέσεις των καπνοβιομηχανιών για τις αντικαπνιστικές διαφημίσεις πρόσφατα και των παρασκευαστών ηλεκτρονικών μέσων καπνίσματος υπάρχουν από τεταμμένες με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της F.D.A. η οποία το 2006 απέσπασε τον έλεγχό τους από τα κοινοβούλια.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...