Ρεκόρ αύξησης 72,5% για τα κέρδη των Κροατικών καπνοβιομηχανιών και για καπνά από την Αφρική

Ρεκόρ αύξησης 72,5% για τα κέρδη των Κροατικών καπνοβιομηχανιών σημείωσε το έτος συναλλαγών του 2019 από το έτος του 2018.

Οι τρεις κύριες καπνοβιομηχανίες της Κροατίας TDR, Σβάτσκι Ντουχάνι και Τβόρνικα Ντουχάνα Ουντμπιάν απασχολώντας 902 εργαζομένους κατά το 2019 και 1106 το 2002 είχαν καθαρά κέρδη 81,9 εκτομμύρια κούννες πάνω κατά το 72,5% από το 2018 σύμφωνα με το Κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Τοτάλ και τα στατιστικά στοιχεία από την οικονομική διεύθυνση Φίνα.

Η πρώτη σε μέγεθος καπνοβιομηχανία της Κροατίας TDR ιδιοκτησίας της B.A.T. απασχολώντας 715 εργαζομένους σημείωσε ακαθάριστα κέρδη 871,4 εκατομμύρια κούννες καθώς αύξησε τους μισθούς των εργαζομένων κατά το 64,6% από 6,566 κούννες το 2002 σε 10,809 το 2019 υπερβαίνοντας το μέσο Κροατικό εισόδημα κατά το 85,9%. [Μία Κροατική κούννα ισούται με 13 c λεπτά του €.]

Στο μεταξύ τα καπνά προερχόμενα από την Ζιμπάμπουε στην Αφρική σημείωσαν εποχιακό ρεκόρ ποσότητας βάρους και εισοδήματος των 325 εκατομμυρίων δολλαριών Η.Π.Α. μέσα στις 35 πρώτες ημέρες της σοδειάς τους τριπλασιάζοντας το εισόδημα από τα καπνά της καπνοπαραγωγικής χώρας της Αφρικής και μέλους του Συνδέσμου αυτής από πέρυσι. Η σχετική προσαύξηση επακολούθησε την περσινή από το Μαλάουι ξεπερνώντας το μισό εκτομμύριο τόνων καπνών από εξαγωγές σε τρίτες χώρες πολυεθνικών εργοστασίων και επιχειρήσεων.

Η παραγωγή καπνών γνωρίζει άνοδο των πρόσφατων ετών από χώρες της Αφρικής και την Π.Γ.Δ.Μ. [Βόρεια Μακεδονία] ενώ την επιρρέψιμη κάθοδο από την Βουλγαρία και την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη κάθοδος των εγχώριων Ελληνικών καπνών συνέβη το 2006 κατά τον τερματισμό των Κοινοτικών επιδοτήσεων για την καλιέργειά τους υποπενταπλασιάζοντας την παραγωγή σε 26 χιλιάδες τόνους από 135. Τα Ελληνικά καπνά ουδέποτε έκτοτε ανέκαμψαν από την πτωτική τους πορεία μέχρι σήμερα.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...