Τουριστικό χαρακτήρα προσδίδει στην Καβάλα το μουσείο καπνού του δήμου

Καβαλιώτικη αρμαθιά καπνού και το προεδρείο του Ευαγγέλου Παπαστράτου με το μεγάλο και το ευρύχωρο μαρμάρινο επιτραπέζιο σταχτοδοχείο γραφείου του από πορσελάνη αποτελούν μερικά από τα πιο αξιόλογα κειμήλια τα οποία εκτίθενται από το ιστορικού χαρακτήρα μουσείο καπνού Καβάλας παρέχοντας από την δημοτική αρχή της ωραίας αυτής πόλης το δυναμικό για την τουριστική διακίνηση και παράγωγα την ενασχόληση των πιο λίγων επισκεπτών.

Πολλά αξιόλογα εκθέματα αποτέλεσαν πρωτότυπα πίνακες ζωγραφικής και τα γλυκόπιοτα φημισμένα καπνά ‘Κλασσικά καβακουλάκ’ τα οποία ευδοκιμούν μόνο σε μία περιοχή της Ελλάδας όπου προέρχονται από όπου δεν καλλιεργούνται λόγω των Ε.Σ.Π.Α. τα οποία δεν επιδοτούνται για τα καπνά και τις αντίστοιχες καλλιέργειες τους μετά το 2006 και την υποβαθμισμένη εκδήλωση για την πασίγνωστη αντιδραστική κοινωνική αντιπαράθεση και την πινακίδα γραφείου Αμερικανικής θυγατρικής συνεκμετάλλευσης περιφέρειας.

Ως το αποτέλεσμα τα βασικά είδη από τα ανατολίτικα Ελληνικά καπνά Κατερίνη ενώ Μπασμάς απέδωσαν το 1/5:1 της αρχικής παραγωγής τους πέφτοντας με 26.000 τόνους το 2006 από 135.000 τόνους το 2005.

Η Καβάλα αποτέλεσε αποθεματικό και τον αποθηκευτικό χώρο Ελληνικού καπνού αγροτικής καλλιέργειας της Θράκης εντός της Ανατολικής Μακεδονίας τον οποίο διοχέτευε στην Στερεά Ελλάδα από Νοτιότερη περιφέρεια της Πελοποννήσου όπου συμπεριλαμβάνεται η οικογενειακή επιχείρηση Γεωργίου Καρέλια κ, Υιός και λειτουργούν οι εθνικές καπνοβιομηχανίες Άσσος Παπαστράτος και μέχρι πρότινος του 1999 [ χρονολογία της συγχώνευσης της Rothmans International P.L.C. από Hill Street, Denham Place, περιφέρεια Λονδίνου ] η Γεώργιος Κεράνης (/Α.Ε.) Συμμετοχών Α.Ε.Β.Ε. έως το 1978 ο Συνεταιρισμός Ελλήνων καπνό-παραγωγών Σ.Ε.ΚΑΠ. από την Ξάνθη έκτοτε συγκρατεί την μεταποίηση ενταύθα της Θράκης με το ενιαίο διοικητήριο καπνοβιομηχανίας και ο Κεράνης το οποίο καταρρέει οριστικά το 2005 από εκποίηση με την διαχείριση από οικονομική διοίκηση με το χρηματιστήριο Αθηνών υπό το φαινόμενο κραχ αποτέλεσε βασικό προορισμό μεταφορικά αποθηκών.

Όμως η Καβάλα από το φυσικό λιμάνι που διαθέτει εξυπηρέτησε ολόκληρα τα Βαλκάνια και από το λιμενικό και εξαγωγικό κέντρο καπνών. Αποκτώντας την φήμη νωρίς από Μέκκα του καπνού εκείνης της εποχής.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...