Αύξηση για κάπνισμα στην Τουρκία λόγω ατυποποίητης συσκευασίας των σχετικών προϊόντων

Κατά ενάμισι τοις εκατό αυξήθηκε το ποσοστό Τούρκων που καπνίζουνε έως και πέρυσι φτάνοντας το 28% του πληθυσμού από το 26,5% το 2016 οριακά περισσότερους κατά αναλογία από τους Έλληνες του 27% των καπνιστών της χώρας μας.

Το 41,3% από Τούρκους που καπνίζουνε αποτελούν τους άρρενες και οι περισσότεροι μεταξύ των 35 και 44 ετών. Το κράτος στην Τουρκία δαπανά περί τα 25 δις Αμερικάνικα δολάρια από όσα τα 15 αφιερώνονται σε είδος και τα 10 σε κρατικά έξοδα της υγείας από όπου ισχύει από το 2009 υπαρκτός αντικαπνιστικός νόμος αλλά και η ομοιόμορφη τυποποίηση από πέρυσι το 2019.

Το φαινόμενο κοινοποιείται ανάμεσα στις περισσότερες χώρες έχοντας νομοθετήσει κατάσχεση των εμπορικών σημάτων καπνικών προϊόντων για την χρήση τους από την κατοχή και ιδιοκτησία τυποποιώντας τα καταναγκαστικά και ελλιπώς από ομοιόμορφες συσκευασίες μεταξύ των ειδών τους και των διαφόρων προελεύσεων λόγω της α-προϋπόθεσης κατανάλωσης των πελατών επικυρώνοντας την δικαιοσύνη προς όφελος των παροχέων εκπλήρωσης των αναγκών τους.

Στην Αυστραλία το κάπνισμα αυξήθηκε στην Τασμσανία και ελάχιστα μειώθηκε συνοπτικά από την απλή τυποποίηση από το 2013 προς το 2016 και στην Αγγλία από το 16,5% το 2017 με το 17,1% το 2018 με τις τιμές για τα 30 μέχρι τα 35 Αυστραλέζικα δολάρια (= -/+ 20 €) και 9 λίρες στερλίνες της Αγγλίας ( ~10 €) κατά την λοιπή κρίση των ενδιαφερόμενων την αιτία.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...