Ερευνήτρια από την Philip Morris αποκλείστηκε από την είσοδό της σε συνέδριο για ηλεκτρονικά τσιγάρα και συσκευές

Η αντιπρόεδρος ερευνήτρια φαρμακολογίας Δρ. Moira Gilchrist των στρατηγικών και επιστημολογικών επικοινωνιών της Philip Morris (PMI) εμποδίστηκε από την είσοδό της και την συμμετοχή της στο συνέδριο: «Η Προσδοκία Συναντά την Πραγματικότητα: Ηλεκτρονικά τσιγάρα, βλάβη για δημόσια υγεία ή ελάττωσή της;» διοργανώνοντας το από τον οργανισμό της δημόσιας υγείας Vital Strategies στην Νέα Υόρκη με θέματα ενδιαφέροντος.

Η Vital Strategies αφιερώνεται αποκλειστικά στην εξάπλωση των επιδημιών και την καταπολέμηση της διάδοσης της ασθένειας στους ασθενέστερους και επικρατέστερους πληθυσμούς και πληθυσμιακές ομάδες σε όλον τον κόσμο.

Προωθώντας εναλλαγή και την επιστημονική εφαρμογή για την πρόοδο των δυσχερών καταστάσεων και των δυσμενών τους εξελίξεων η Vital Strategies απέκλεισε το στέλεχος της πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας από την συνεισφορά στο συνέδριο που διεξήχθη στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στη Νέα Υόρκη πάνω στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τις θερμαινόμενες συσκευές του καπνού υπό την υπόνοια ότι εκπροσώπησε τον τερματισμό της παραγωγής συμβατικών τσιγάρων και την καπνοβιομηχανία από την πολυεθνική την οποία το ελίσσεται σε σύγκριση με την διάθεση των αμφοτέρων στην αγορά.

Το στέλεχος πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας θα έθετε τα εξής ερωτήματα ενώπιον του συνεδρίου προς διαπραγμάτευση το οποίο δεν συντελέστηκε σύμφωνα με την εκπροσώπησή της την οποία δεν πραγματοποιήθηκε:

  1. Οι καπνιστές των οποίων άλλωστε θα συνέχιζαν το κάπνισμα δεν διέθεταν το δικαίωμα για την ενημέρωση και την πληροφόρησή τους για τις εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα;
  2. Αντικειμενικά αμερόληπτοι ερευνητές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των προτιμότερων εναλλακτικών λύσεων στο κάπνισμα, γιατί η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Vital Strategies και άλλοι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί από δημόσια υγεία δεν υποβοηθούν την μεταστροφή του κοινού;
  3. Γιατί αθετούν τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών που καπνίζουν;

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...