Από περικοπές ενός τετάρτου για τις αντικαπνιστικές εκστρατείες υποδέχεται την Πρωτοχρονιά και το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον και την ανάλυση

Περικοπές εξόδων και δαπανών αντικαπνιστικών εκστρατειών και των σκοπιμοτήτων αποσκοπώντας την διακοπή του καπνίσματος έκανε ο επανεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις 27 Δεκεμβρίου το 2019 κατά το 24% σε σύγκριση με τον απερχόμενο προϋπολογισμό και το συνολικό κονδύλιο το οποίο αφιερώνει την ενθάρρυνση μεταστροφής σε ηλεκτρονικά υποκατάστατα τσιγάρων όπως ηλεκτρονικά λειτουργώντας με υγρό σε κάψουλα της αναπλήρωσης.

Η εκστρατεία της δημόσιας υπηρεσίας υγείας P.H.E. παροτρύνοντας την χρησιμότητα ηλεκτρονικών τσιγάρων για λόγους της δημόσιας υγείας και ελάχιστης ριψοκίνδυνης ιδιότητας με το 5% σε σύγκριση με το κάπνισμα από το 95% επιβλαβών επιπτώσεων με την εξομάλυνσή τους προφανώς θα απορούσε για τις νομοθετημένες απαιτήσεις προγενέστερα.

Όμως η αναβληθείσα εκστρατεία υπηρεσίας υγειονομικής της Αγγλίας θα αφορούσε σχηματική εισπνοή της πίσσας από το κάπνισμα και τον τρόπο με τον οποίο χιλιάδες καρκινογόνα αέρια εισέρχονται στο αναπνευστικό μας σύστημα τα οποία εξαιρούν την νικοτίνη από την συνομοταξία καφεΐνης χωρίς να ρυπαίνει τους πνεύμονες για ο,τι συγχέεται δημιουργώντας τα προβλήματα υγείας εμμένοντας κυκλοφορία της στο αίμα.

Η διαφημιστική εκστρατεία κατά του καπνίσματος αναφορικά με την πίσσα από όπου «κατάγεται» η αντίστοιχη αντικαπνιστική με το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο απασχολεί είτε επιλύει αναβλήθηκε λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης με την περικοπή των 24% των αρχικών κονδυλίων των 5 εκατομμυρίων λιρών στερλινών πλέον απελευθερώνοντας τα 3,8 εκατομμύρια εκ των όσων.

Η διαφημιστική σειρά «January Health Harms» αποσκοπούσε σε καπνικά υποκατάστατα για την παρότρυνσή της χρήσης και ως το αποτέλεσμα από όπου τελείως απουσιάζει κάθε ενδεχόμενο περιεκτικότητας με την πίσσα.

Η P.H.E. αποσκοπούσε στοχεύοντας τα έξη εκατομμύρια των Βρετανών καπνίζοντας ως το 17,1% του συνόλου για τις Πρωτοχρονιάτικες υποσχέσεις και προσωπικές δεσμεύσεις των ατόμων προς τα τριγύρω και οικείους τους οι οποίες εξανεμίστηκαν πάλι από περυσινές περικοπές του ενός πέμπτου των 35 εκατομμυρίων λιρών στερλινών με τις 28 εκατομμύρια μεταγενέστερα με το 2019.

Επειδή όμως το ένα πέμπτο ενός τετάρτου ισούται με το ένα εικοστό πλέον από το 5% του συνόλου εκλαμβάνεται υποτυπώδες ποσό από το 60% του αρχικού έχοντας περιστείλει το 40% των επιχορηγήσεων ως τις περυσινές.

Οι περικοπές των παραπάνω διευθύνονται από τον Χαρτοφύλακα και Θησαυροφύλακα διαπιστώνοντας την διαμαρτυρία και την απογοήτευση των επηρεαζόμενων υπηρεσιών. Δηλώσεις εστιάζουν φέροντας εξάλειψη του καπνίσματος και την απορρέουσα κοινωνική εκπλήρωση χωρίς τον καπνό καλώντας τον Θησαυροφύλακα να αποκαταστήσει κάθε αρχική επιχορήγηση από την μείωσή της. Η κρατική υπηρεσία κάλεσε το υπουργείο και την κυβέρνηση ώστε να μην επαναπαύονται αξιοσημείωτα λόγω της ελάττωσης του καπνίσματος με το 17,1% μέχρι το 2018.

Από θνησιμότητα για το κάπνισμα στην Αγγλία εκτιμάται ακόμα και σήμερα σε 78.000 ετησίως θανάτους ωστόσο εξαιρώντας τον διαχωρισμό αφορώντας το ηλικιακό γήρας. Όποτε υπολείπεται επισήμανση ηλικιακού γήρατος συνοδεύοντας απόδοση των ανάλογων στατιστικών αποτελεσμάτων μετατοπίζεται η ανακοίνωση αφορώντας σχετικά ανάλογα με την εντύπωση.

Πωλήσεις της μέντας

Από την αποτύπωση Κοινοτικής Οδηγίας για τα καπνικά προϊόντα το 2016 το Ηνωμένο Βασίλειο «παγίδεψε» νομοθετώντας παράλληλη απόσυρση τσιγάρων μέντας από την αγορά εικασία από το υπουργείο υγείας για την φετινή χρονιά το 2020 μολονότι αποχωρεί από την Ε.Ε. Τα ίδια τσιγάρα μέντας πωλούνται ταυτόχρονα από τα ράφια μέχρι της αναστολής του νόμου φέτος στα καταστήματα. Ωστόσο ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον πρόσκειται με τις σχέσεις με την διεθνή καπνοβιομηχανία με την οποία εποχιακά συναλλάσσεται μέσω των οικονομικών του δεσμών. Συγχρόνως η μέντα από τα τσιγάρα ευνοεί το φαρυγγικό αναπνευστικό σύστημα σε σύγκριση με την έλλειψή της απουσιάζοντας ταυτόσημα από το ριψοκίνδυνο στοιχείο απασχολώντας περισσότερο καθίζηση της χλωροφύλλης και την παραμονή της σωματικής ρύπανσης του οργανισμού.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...