Θερμαινόμενο από καπνό της καύσης έλεγε η Philip Morris!

«Θερμαινόμενο ως της καύσης» ονόμασε τον καπνό η αναδοχή της Philip Morris!

Matthew Phillips P.M.I. CEO

Ο Rob Lyons είναι επιστημονικός διευθύνοντας και τεχνολογίας στην Ιδεολογική Ακαδημία των Ιδεών του Λονδίνου, ένα πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό ίδρυμα και ένωση ιδρυθέν από δύο Καναδούς αδελφούς συνεισφέροντας ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τον πολιτισμό με τέχνες παρακινώντας την πολιτιστική διακίνηση.

Η τελευταία έκδοση την οποία σύνταξε για λογαριασμό ένωσης καπνιστών FOREST έχει ως το θέμα την πορεία του καπνίσματος μέχρι στιγμής για όσο ένδοξο από το παρελθόν διαφαίνεται από το πεφωτισμένο κατατοπιστικά και δεδομένης της τεχνολογικής και ευρηματικής μετεξέλιξης εισερχόμενα σε είδη προϊόντων τα οποία «δεν έχουν ακόμη επινοηθεί» όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο πρόλογος από τον πρόεδρο της ένωσης.

Η Ιδεολογική Ακαδημία έχει ως το έμβλημα τον Μέγα Παρθενώνα στην Αθηναϊκή Ακρόπολη αλλά ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός φιλοτεχνήθηκε ότι θα δημιουργήσει φιλοσοφώντας χωρίς την ισχυρή έμπνευση του τσιγάρου χωρίς να εξυπακούεται ότι δεν έχει επινοηθεί ταυτόχρονα το κάπνισμα πούρων στην Αμερικανική Ήπειρο για την οποία προέρχεται καταγόμενο.

Η ευρωβουλευτής Claire Fox του νέου κόμματος του υπέρμαχου για το δημόσιο κάπνισμα Νάιτζελ Φαράζ ηγείται της Ιδεολογικής Ακαδημίας του Λονδίνου ενός φιλοσοφικού ιδρύματος μελετών απεικονίζοντας τον Μέγα Παρθενώνα ως το σύμβολό της ασχολούμενο με τις καλές τέχνες και την πνευματική καλλιέργεια με την πολιτική φιλοσοφία με τις βαθύτερες έννοιες από την Ελληνική Αρχαιότητα.

Δείτε και διαβάστε σχετικά με θέματα από την Ακαδημία των Ιδεών όπως την μοντέρνα ή την σύγχρονη τέχνη για την παρακμή του πολιτισμού ή την αφοσιωμένη εργασία με το διαδίκτυο για τον τρόπο επιτυχίας από τον κόσμο της αναπόσπαστης προσοχής και ακόμη γιατί η παθογένεια τρέφει την μετριοπάθεια και την πνευματική ασθένεια, το μεμονωμένο άτομο απέναντι στην τυραννία, την δημοκρατία οδεύοντας στην τυραννία, τους διανοούμενους σχετικά με την κοινωνίαφόβος και κοινωνικό έλεγχο, την φύση των μαζικών κινημάτων και την εξέταση της πολιτικής επικυριαρχίας.

«Η πολιτική είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική με τα ιατρικά στοιχεία με τον πόλεμο για τον καπνό» διαβλέπει ο συγγραφέας της εξιστόρησης του διακυβεύοντας το παρόν.

Πληθώρα γενικών γνώσεων κατακλύζουν εμπλουτίζοντας την έκδοση 45 σελίδων την οποία κυκλοφόρησε ένωση καπνιστών από την Αγγλία. (Κατεβάστε την και διαβάστε με το κλικ εδώ.) Μήπως παρεμπιπτόντως θα γνωρίζατε ότι… ;

 1. Ο Βασιλιάς James Αʹ της Αγγλίας εκφράζοντας τουλάχιστον απέχθεια επιγραμματικά σκάβοντας τον λάκκο του από όποιον καπνίζει ήταν ο πρώτος που επέβαλλε την φορολογική προϋπόθεση κατανάλωσης καπνού παντού όπως συναντάται σήμερα.
 2. Η νικοτίνη αποστάζει για την πρώτη φορά από τους Γερμανούς ιατρό Christian Wilhelm Posselt και χημικό Karl Ludwig Reimann το 1828 ονομάζοντας την από τον Γάλλο μεσαιωνικό διπλωμάτη Jean Nicot ή το ίδιο Ιταλικό όνομα. Από τα 40 mg αποκτά δηλητηριώδη μορφή από το κανένα μέχρι τα δύο mg από όσο καπνίζονται.
 3. Ο Ροντρίγκο ντε Χερτς από το πλήρωμα του Χριστόφορου Κολόμβου επέστρεψε με τα καπνά από την ανακάλυψη της Αμερικής για να εξεταστεί το πλήρωμα για την Ιερά Εξέταση επιβάλλοντας τα 7 χρόνια της φυλάκισης από την «τράκα»!
 4. Ρώσοι, Ιάπωνες, Τούρκοι, Κινέζοι, και Πέρσες κατέστησαν το κάπνισμα από το κακούργημα για όσους κυβέρνησαν σε ιστορικές εποχές. Ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Τζάχανγκιρ διέσχιζε τα χείλια από όσων κάπνιζαν.
 5. Ο Αμερικανός Henry Ford χαρακτήρισε ως «λευκό δουλεμπόριο» το κάπνισμα το οποίο απαγορεύτηκε σε 13 Αμερικανικές πολιτείες προγενέστερα από την ποτοαπαγόρευση τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.
 6. Η ορολογία από το «παθητικό κάπνισμα» οριοθετήθηκε για την πρώτη φορά συνεχίζοντας από την ναζιστική Γερμανία.
 7. Το πρώτο λιγότερα μολυντικό τσιγάρο προτάθηκε για πρώτη φορά το 1955 από την Αμερικανική καπνοβιομηχανία Memo για το Epic το οποίο στην μορφή του συνάντησε την αντίστοιχη σημερινή αντιπολίτευση.
 8. Την δεκαετία του 1960 το κάπνισμα και την υγεία αποτέλεσαν το αντικείμενο πειραμάτων σε ποντίκια από την Αγγλική καπνοβιομηχανία Liggett & Myers αναζητώντας «απεγνωσμένα» ελάττωση περιεκτικότητας σε πίσσα.
 9. Η στοματική νικοτίνη από τα snus αποτελώντας την Σουηδική ευρεσιτεχνία απαγορεύτηκε για την πρώτη φορά πριν την Ε.Ε. το 1992 από την Ιρλανδική Δημοκρατία το 1988 και την Μεγάλη Βρετανία με το Βέλγιο από το 1990 ανάλογα με τον αντικαπνιστικό νόμο τον οποίο καθιέρωσε πιο νωρίς για το 2004. Ωστόσο τα snus είναι τα Σουηδικά μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέποντάς τα.
 10. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα υπάρχουν από το 2003 με την δημιουργία του Κινέζου φαρμακοποιού ο οποίος τα επινόησε.
 11. Ο καπνός της θέρμανσης δεν αποτελεί συγκριτικά νέα επινόηση. Ξεκίνησε το 1988 από την RJ Reynolds στις Η.Π.Α. έκτοτε αναβιώνοντας λόγω με τα τεχνολογικά κωλύματα της δεκαετίας του ’90 μεταγενέστερα το 1994.
 12. Για την αναδοχή κατασκευής καπνού της θέρμανσης από την Philip Morris το 2005 ο διευθυντής εταιρικών της πολυεθνικής Matthew Phillips εξεδήλωσε ενδιαφέρον σχολιάζοντας ότι ουδεμία διαφορά δεν συνίσταται αναμεταξύ τσιγάρων ως τον καπνό ο οποίος θερμαίνεται όποτε καίγεται παρά εκείνον τον οποίο είτε να μην θερμαίνεται και να μην καίγεται! (σ.σ. «There’s no difference really between those products and traditional tobacco products. It’s probably better described generically as ‘heat and burn’ rather than ‘heat not burn’.»!) Αυτό κι αν δεν μείνει στην ιστορία!
 13. Η διάθεση των ηλεκτρονικών τσιγάρων διακύβευσε την απαγόρευσή της στην Αγγλία από τον νόμο ως τα άλλωστε διασφαλίζοντας εξισορρόπηση από την φαρμακοβιομηχανία.
 14. Τόσο η ποτοαπαγόρευση στις Η.Π.Α. του εικοστού αιώνα αποκαταστάθηκε στην αρχή του όσο και συγκρινόμενα ο πόλεμος των ναρκωτικών νομιμοποίησε την κάνναβη.

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα» για τις ηλεκτρονικές συσκευές τα επίπεδα των καπνιστών!

Από τα όσα παραπάνω παρακίνησαν κινητοποίηση του ενδιαφέροντος από την ιστορική αναδρομή πληροφοριών διευθύνοντα Ιδεολογικής Ακαδημίας του Λονδίνου αν και εύλογα θα τεθεί το ερώτημα επίγνωσης των παρακάτω θεμάτων τα οποία διαπραγματεύονται για την ισορροπημένη και λογική ευστάθεια:

 • Η Philip Morris χορήγησε κονδύλιο εξόφλησης ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε σωματείο με τωρινό πρόεδρο από την αντικαπνιστική εκστρατεία στα 12 έτη. Καλύπτοντας προφανώς όλα τα έξοδά της με της υγείας!
 • Η Philip Morris από την καπνοβιομηχανία διατίθεται για να διακόψει την διάθεση τσιγάρων από μέρους της περί του 2035.

Ο συγγραφέας εντάσσει τους οπαδούς και υποστηρικτές της αντικαπνιστικής εκστρατείας σαν κινήματος σε δύο ευρείες διαφοροποιήσεις στάσεων όσον αφορά το παρόν τις οποίες αποκαλεί τις υπάρχουσες σχολές.

 1. Η μία κατατάσσει τα άτομα από τα αντιφατικά καταφρονώντας το κάπνισμα σε σχέση με κάθε παράγωγο λόγο ή την αιτία εκδοχής και καινοτομίας αμετάβλητα αντιμετωπίζοντας την κατάσταση την οποία καταδίκασαν.
 2. Μία άλλη χαρακτηρίζει μέχρι στιγμής την αποδοχή και ενθάρρυνση των υποκατάστατων επιδιώκοντας εξάλειψη και την απαλοιφή του στοιχείου αποσκοπώντας την σταδιακή του αντικατάσταση. Κάτι το οποίο δεν επιτρέπει η φύση παρέχοντάς το για τον άνθρωπο. Η τελευταία αυτή σχολή μετεξελίχθηκε πιο πρόσφατα σε παραλληλισμό με την εξάπλωση της καινοτομίας με την καταστολή την οποία δημιουργεί υποκαθιστώντας το κάπνισμα αποδίδοντας τα ανανεωμένα από τα αμελητέα επίπεδα των καπνιστών από την αντικατάστασή του σε κάθε πέρυσι και καλύτερα. Παράγωγα φαινόμενα συνιστούν «Ευαγγελιστές» ηλεκτρονικών συσκευών προάγοντας διεύρυνση της χρησιμότητάς τους. 

Ο συγγραφέας κάνει λόγο για τον πουριτανισμό από έκφανσή του και την ηθική και της αρχής του S. Mills σύμφωνα με την οποία «ο μόνος σκοπός τον οποίο η εξουσία εξασκείται δικαιωματικά σε οποιοδήποτε μέλος πολιτισμένης κοινότητας, αντίθετα στην θέλησή του, είναι για να αποτρέψει την απώλεια των άλλων.».

Η Forest εορτάζοντας τεσσαρακοστή επέτειο το 2019 συστάθηκε το 1979 με την συμμετοχή Άγγλων βετεράνων και αεροπόρων της στρατιωτικής Βασιλικής αεροπορίας ώστε να εκπροσωπεί τα άτομα τα οποία καπνίζουνε και να προασπίσει τα δικαιώματά τους στην πανεθνική κλίμακα και έχοντας ως πρόεδρο τον αρθρογράφο Σάιμον Κλαρκ από το 1999 που ως ένθερμος υποστηρικτής και υπέρμαχος δεν καπνίζει μετεξελίχθηκε στην μεγαλύτερη ένωση του είδους της όπου διοικείται απαρτίζοντας μέλη τα οποία διακατέχονται με φιλελεύθερες κοινωνικά βρώσιμες προοδευτικές ιδεολογίες.

Το όνομα FOREST προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων στην φράση ‘Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco’ (Οργανισμός Ελευθερίας για το Δικαίωμα στην Απόλαυση του καπνού) ενώ η επιδότησή της πηγάζει από την νυν Imperial Brands ως την πρώην Imperial Tobacco και την British American Tobacco (BAT) και την Japan Tobacco International (JTI Gallaher) από μόνη την οποία επιδοτεί το παράρτημα λειτουργώντας μετά τον Ιανουάριο του 2017 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν και όπως διευκρινίζει απαρτίζει σωματείο το οποίο δρα ανεξάρτητα εκπροσωπώντας τις δικές του απόψεις από εκείνες συμμετεχόντων μελών του.

Το παράρτημα διαθέτοντας από το 2010 στην Ιρλανδία Forest Eireann διέγραψε την έντονη πορεία μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους την οποία νομοθετήθηκε πρώτα σε εκείνη την χώρα το 2004 όταν κατέστησαν τα αιτήματα του σωματείου υπαρκτά.