Να απαγορευτεί το κρέας από το κάπνισμα πρότεινε νομικός επιστήμονας στο συνέδριο των Άγγλων Εργατικών

Ο Βρετανός μεταρρυθμιστής και δικηγόρος Michael Mansfield QC απένειμε λόγο από το παραλιακό Brighton με το ετήσιο συνέδριο του κόμματος των Άγγλων Εργατικών εγκαλώντας την ευαισθητοποίηση και την καταδίκη από την ανάλωση και κατανάλωση του κρέατος υλοποιώντας τις ανθρώπινες φυσικές ανάγκες.

Ο μεταρρυθμιστής και φημισμένος σοσιαλιστής δικηγόρος και διδάκτορας του νόμου αποφάνθηκε από τον συσχετισμό του με το κάπνισμα καταλογίζοντας «ηθελημένη καταστροφή της φύσης» από τον παραλληλισμό.

Ο Michael Mansfield QC λέει για το κρέας και την κατανάλωσή του ότι:

«Φρονώ κοιτώντας την καταστροφή προξενώντας για τον πλανήτη τρώγοντας το κρέας να μην ήταν παρορμητικό από υπόθεση να καταστεί κάποτε παράνομο. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις από κοινά παραδείγματα από πρότινος παράνομα σαν το κάπνισμα μέσα. Οι 3.000 εκτενέστερες εταιρείες διεθνώς ευθύνονται για πάνω από 1,5 τρισεκατομμύρια λίρες της αξίας των καταστροφών για το περιβάλλον με την παραγωγή των γαλακτοκομικών και κρέατος κατέχοντας ηγετική κλίμακα. Ξέρουμε από τον Ο.Η.Ε. όπως το διαμήνυσε. Έφτασε η ώρα για έναν νέο νόμο για το οικολογικό ολοκαύτωμα από το παράλληλο με την γενοκτονία και τα άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.».

Εκπρόσωπος φυτικών διαιτητικών δήλωσε ότι «Πριν από τριάντα χρόνια ο κόσμος δεν του καιγόταν καρφί αν άναψες τσιγάρο στην παμπ ή το εστιατόριο. Αλλά τώρα η κοινωνία αποδέχεται ότι το κάπνισμα είναι επιζήμιο και εντελώς περιττό νομοθετώντας απέναντί του. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει τρώγοντας το κρέας.».

«Εκείνο που πρέπει να συμβεί να αποτελεί την απόθεση πίεσης στην κοινωνία για να μην γίνεται κοινωνικά αποδεκτή κατανάλωση των ζώων. Θα ήθελα να κοιτάξω σε υπεραγορές για να μην μπορείς να αγοράσεις ζωικά προϊόντα από κάτω των 18 ετών. Χρειαζόμαστε ετικέτες επισήμανσης σαν τον καπνό.» δήλωσε εκπρόσωπος φυτικών διαιτητικών στο ετήσιο συνέδριο των Εργατικών.

 

Όπως υπενθυμίζεται το ίδιο κόμμα επωμίζεται την ευθύνη από την θέσπιση του αντικαπνιστικού νόμου στην Αγγλία το 2007 και χερσόνησο της Ουαλίας μετά την Σκωτία προσαρμόζοντας το Ιρλανδικό νομοθετημένο πρότυπο από το 2004 το 2006 αθροίζοντας τις 274 θετικές ψήφους έναντι των 275 ψήφων αντιβαίνοντας συνολικά όταν το κυβερνών με το τρίτο κόμμα υπερψήφισαν το νομοσχέδιο με 47 ψήφους καθένα από τις 650 βουλευτικές έδρες.

Σύνεδροι εξέφρασαν για τα νοσοκομεία ότι ο κόσμος αποτελεί «τόπο για ανάρρωση και την θεραπεία όχι για να τρώμε τα ζωικά προϊόντα τα οποία μας αρρωσταίνουν.».

Κλείνοντας το συνέδριο λέχθηκε ότι «Αναφερθήκαμε σήμερα εδώ σε πολυάριθμες προσεγγίσεις. Όλες θα μας χρειαστούν. Προβλέπεται από μάχη. Δεν υφίσταται μόνιμη ανάπτυξη στον κόσμο από πεπερασμένων αποθεμάτων. Σύσσωμη από την κοινωνία πρέπει να μετακινηθεί από την κατανάλωση προς την συντήρηση.».

Υπολογίζεται το ένα τέταρτο της οριακής ρύπανσης για το όζον να προέρχεται από την αγροτική καλλιέργεια όπου το 80% από ένα πέμπτο τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Η προφύλαξη της άγριας φύσης προσανατολίζεται με την ανακατεύθυνση επένδυσης των 3,2 δις από κοινοτικών κονδυλίων στον κρατικό οικολογικό της αγροτικό προϋπολογισμό.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...