Συνεχάρη ο Π.Ο.Υ. τις Φιλιππίνες για τα τσιγάρα κοστίζοντας κάτω από το ένα Ευρώ για κάθε πακέτο!

Συνεχάρη ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Υγείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τις Φιλιππίνες για άνοδο τιμής τσιγάρων τα οποία θα κοστίζουν μετά την ερχόμενη Πρωτοχρονιά λιγότερο από το ισοδύναμο με ένα Ευρώ σε πέσο των Φιλιππίνων!

Το καθεστώς του προέδρου Ντουτέρτε όπου ισχύει θανατική ποινή και για τα κοινά αδικήματα όπως αποτελούν τακτικά τις λαθρεμπορικές δραστηριότητες των προϊόντων καπνού εισέρχεται με αυτή την μέθοδο για την Άπω Ανατολή με την διάδοση της αντικαπνιστικής εκστρατείας σε μια γεωγραφική περιοχή της Γης όπου το κάπνισμα επιτρέπεται σε 55% των εστιατορίων και νυκτερινών κέντρων στην Ιαπωνία ή τους εφήβους στην Ινδονησία καθώς οι διαφημίσεις τσιγάρων προβάλλονται στην μικρή οθόνη.

Στις προάλλες το κράτος παραπλήσια στην Ταϊλάνδη απαγόρευσε το κάπνισμα εντός των κατοικιών των πολιτών διαταράσσοντας το άσυλο της ιδιωτικής κατοικίας.

smoking-area-patong-beach-phuket-17d7ac4f0d1edc7d97f429484202e572d

Από τον Ιανουάριο το 2020 ένα πακέτο τσιγάρα θα κοστίζει 45 πέσο Φιλιππίνων ισοδυναμώντας με 78 λεπτά του Ευρώ. Τις τέσσερις επόμενες χρονιές η τιμή τους θα αυξηθεί κατά 5 πέσο τον χρόνο φτάνοντας τα 60 πέσο το 2023 όπως τα ισούνται με €1,04!

Σε σχέση με αναλογικά την αμελητέα ποσότητα των χρημάτων ο Π.Ο.Υ. υπεραμύνεται των συνθηκών λέγοντας ότι «Η νομοθεσία αυτή αποτελεί το βήμα στην σωστή κατεύθυνση παρέχοντας άμεσα υγειονομικά συνέπειες υποβοηθώντας την ενίσχυση χρηματικά της υγειονομικής κάλυψης. Εκτιμούμε ότι το νέο αυτό φορολογικό μέτρο καπνού πρόκειται να σώσει περίπου 260.000 ζωές μέχρι το 2023 αναμένοντας συρρίκνωση των θανάτων αιτιολογώντας το κάπνισμα. Προβλέπουμε επίσης ένα εκατομμύριο τους λιγότερους καπνιστές λόγω της φορολογικής μεταλλαγής. Καλούμε τις Φιλιππίνες δια μέσω του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων να ενδυναμώσουν τις ρυθμίσεις ισχύοντας για τα ηλεκτρονικά προϊόντα νέας γενεάς περιορίζοντας την προαγωγή τους και την προώθηση ιδίως όσον αναφορά μη-αποδεδειγμένες αξιώσεις προβάλλοντας για την υγεία. Προτρέπουμε τις Φιλιππίνες να συμπληρώσουν τις προσπάθειές τους από πλήρη εφαρμογή του πρωτοκόλλου της σύμβασης πλαισίου καπνού και συμπεριλαμβάνοντας μετάβαση στην απλή τυποποίηση των προϊόντων καπνού από πλήρη απαγόρευση χρηματοδότησης της επιχορήγησης και της διαφήμισης τους και την προαγωγή τους επάνω στο πρωτόκολλο των λαθρεμπορικών συναλλαγών» αναφερόμενοι παραδόξως στις διαφημίσεις με το λαθρεμπόριο των καπνικών από συσχετισμένες με τα εμπορικά τους σήματα τα οποία εκλαμβάνουν λέγοντάς το να λείπουν από την αγορά.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...