Με προσκείμενη ευνοϊκά αντιμετώπιση του Μπόρις Τζόνσον συμπίπτουν τα «αντικαπνιστικά» διαγγέλματα της Αγγλικής κυβέρνησης

Σχέδια της απελθούσας Αγγλικής κυβέρνησης να συρρικνωθεί περαιτέρω το κάπνισμα από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και την σταδιακή υγειονομική του εγκατάλειψη περιήλθαν στην πρωτοκαθεδρία του Μπόρις Τζόνσον που είναι ο νέος πρωθυπουργός στην Βρετανία μετά την κυβέρνηση Τερέζα Μέι την οποία κατέρρευσε από το ασυμβίβαστο των βουλευτών για την τελική συνθήκη του Brexit.

Μετά το δημοψήφισμα της 23 Ιουνίου 2016 να εξέλθει η χώρα από της Ευρωπαϊκής Ένωσης την πρωθυπουργία ανέλαβε η Τερέζα Μέι από επόμενο αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών από την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον από πρωθυπουργού χωρίς την διενέργεια των εκλογών όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες από τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε την πρόσκληση να σχηματίσει κυβέρνηση από την Βασίλισσα Ελισάβετ οδεύοντας στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ όπου υποκλίθηκε την αποδοχή του. Η κοντινή του φίλη Κάρι Σίμοντς 31 ετών ντυμένη με τα ροζ λουλουδένια ανάλαφρα φουστάνια τον παρακολούθησε από κοντά κατά την επάνοδό του στην πρωθυπουργία να δεσμεύεται την κατανομή του ψηφισμένου αποτελέσματος μέχρι την 31 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά την εξαγγελία της οποίας προγραμματιζόταν από την απελθούσα κυβέρνηση πάνω στα καπνικά προϊόντα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα τα οποία εκλαμβάνεται ότι υποκαθιστούν με τον ίδιο όρο έγινε επί του Μπόρις Τζόνσον στεκούμενος ευνοϊκά να πρόσκειται με το κάπνισμα ενδεχομένως ανάλογα από ελεύθερο πέραν των τρεχόντων και των εθνικών θεμάτων της Αγγλίας τα οποία υποκαθιστούσε.

Η «πράσινη» προγραμματική δήλωση του διορισμένου υπουργού υγείας από τον Μπόρις Τζόνσον τον Ματ Χάνκοκ αναφέρει μεταξύ των άλλων με την δέουσα επιείκεια διατύπωσης ότι «Χάριν στις συντονισμένες προσπάθειες για το κάπνισμα διαθέτουμε έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς καπνίσματος από την Ευρώπη με λιγότερο από τον έναν από έξη ενήλικες να καπνίζουνε. Ωστόσο και όσο αφορά το 14% των ενηλίκων ακόμη καπνίζοντας αποτελεί την κύρια έκθεση της υγείας τους… … το κάπνισμα αποτελεί μείζονα πηγή ανισοτήτων συσχετίζοντας έλλειψη στοιχειώδους υγιεινής και μακροζωίας λόγω των οποίων προτιθέμεθα να διεκπεραιώσουμε ορθώς τις εργασίες μας» καθώς ορθώς συσχετίζοντας τον όγκο πωλήσεων με την εκζήτηση τους.

Το πράσινο προγραμματικό έντυπο δηλώσεων το οποίο μπορείτε να διαβάσετε από τον σύνδεσμο εδώ διεκπεραιώνει εκείνο από το 2017 το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά εδώ αποσκοπώντας στην απόμακρη διάθεση μέχρι το 2025 με την επίτευξη ποσοστού χαμηλότερο από το 12% το 2022 για το κάπνισμα αλλά παράλληλα από το Αμερικανικό ολοκαύτωμα οριστική απαλοιφή του προβλήματος όπως εκλαμβάνεται ειρωνικά ότι το δημιουργεί το 2030 αποσκοπώντας την κοινωνία όπως χαρακτηρίζει άνευ καπνίσματος από μελών της.

  1. Προοδευτική υγειονομική πρόληψη δεκαετίας του 2020
  2. Οδεύοντας σε γενεά ελεύθερη από τον καπνό – Πρόγραμμα του ελέγχου 2017-2022

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...