Οι αντικαπνιστικοί ελιγμοί της Αγγλικής κυβέρνησης εν όψει της ερχόμενης πρωθυπουργίας

Ο επόμενος πιθανότατα Βρετανός πρωθυπουργός από τον Μπόρις Τζόνσον ισότιμα στρέφεται προς την πολυεθνική καπνοβιομηχανία μεριμνώντας την από τις πληγές τις οποίες της προκάλεσε το αντικαπνιστικό κίνημα από την διάκριση στην κοινωνία σε κατηγορίες ανθρώπων των πολιτών κάθε χώρας ανάμεσα στους καπνιστές και φυσιολογικούς τους πολίτες από τους εργαζομένους και σαν τους πλούσιους έναντι των πτωχών.

Δεν αποτέλεσε παράδοξο κατά συνέπεια πως γίνεται έξαφνα το τελευταίο διάβημα του Αγγλικού κράτους και υπουργείου της υγείας από τον υπουργό Ματ Χάνκοκ ως το αντικαπνιστικό εν όψει της πρωθυπουργίας του νέου διαχειριστή του Brexit το οποίο δεσμεύτηκε να διεκπεραιώσει μέχρι το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου στο να αφανίσει τον καπνό και το τσιγάρο έως το 2030 κάνοντάς του όπως το είπε την δουλειά.

Έντυπα τα οποία διέρρευσαν στην Αγγλία από τύπο από υπουργείο τμηματικά ιδιωτικής από πλειστηριασμό της ή χρηματοδοτούμενης υγείας και την κυβέρνησή της προκαταλαμβάνουν από βδομάδα αναμενόμενη την εξαγγελία μέτρων στοχεύοντας τους εναπομείναντες καπνιστές από το 17,1% συνολικού της πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται μόλις με το 13,1% για τις Η.Π.Α. όπου διαδίδονται με γοργούς ρυθμούς ηλεκτρονικές συσκευές υποκαθιστώντας το κάπνισμα όπως το περιθωριοποιήθηκε.

Αναλυτικά τα μέτρα όπως εικάζεται προβλέπεται από βδομάδα να συμπεριλαμβάνουν ότι:

  1. Καρτέλες εισχωρώντας στα πακέτα των τσιγάρων όντας τις υγειονομικές και επίσης τις αντικαπνιστικές.
  2. Εμπλοκή με την επιχορήγηση του συστήματος υγείας από καπνοβιομηχανίες στην μείζονα υγειονομική μέριμνα από την ενασχόληση με τα περιφερειακά προγράμματα της υγείας.
  3. Παρότρυνση και την μεταστροφή του συνόλου των  καπνιζόντων να μετέβουν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα εάν δεν διακόπτουν μόνο το κάπνισμα.
  4. Πτώση ποσοστού καπνιζόντων πολιτών στο 12,2% μέχρι το 2022  από παντελή του εξάλειψη το 2030.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...