Επιστολή από ηπειρωτική Συμμαχία δημόσιας υγείας στον επικεφαλής επιτροπής υγείας από κοινού του ομολόγου στην Σλοβενία προτρέπει την απλή τυποποίηση προϊόντων καπνού

Επιστολή η οποία στάλθηκε από την γενική γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας δημόσιας υγείας Fiona Godfrey προς τον επικεφαλής Σλοβενικής κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας Δρα. Franc Trček από κοινού του ομολόγου Mihaela Lovše της προέδρου του Σλοβενικού Συνασπισμού πάνω στο θέμα προτρέπει έγκριση απλής τυποποίησης των καπνικών προϊόντων στο ενταύθα κράτος από το Σλοβενικό κοινοβούλιο.

Ως κύρια επιχειρήματα φέρονται από τα πλεονεκτήματα προσαύξηση καταπολέμησης των πρόωρων θανάτων 427.000 καπνιστών από την χώρα από τους μισούς του 24% αιτιολογώντας το κάπνισμα από τον συνολικό πληθυσμό όπου απασχολείται το 5% του Α.Ε.Π. το οποίο ισούται με 2 δισεκατομμύρια Ευρώ από παραμένουσα παραγωγική αδράνεια από ανεπιτυχή από επιτυχή θεραπεία των ασθενειών.

Η απλή τυποποίηση προγραμματίστηκε στην Σλοβενία την Πρωτοχρονιά του 2020 από την φετινή όταν την επέφερε στην Τουρκία ο Πρόεδρός της Ραντζίπ Ερντογάν. Έκτοτε όπως αναφέρεται από την επιστολή εξαπλώθηκε προ ημερών στο Βέλγιο με την Ολλανδία να έπεται των κοινοβουλευτικών αποφάσεών τους αφορώντας την Αγγλία, την Γαλλία, Ιρλανδία, Νορβηγία και Ουγγαρία συστήνοντας ως αποτελεσματικό το μέτρο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω η τακτική της απλής τυποποίησης χαρακτηρίζεται από την επιστολή ως νόμιμη αποδίδοντάς το στην άδεια όπως χαρακτηρίζει ότι προσδίδεται από την Ε.Ε. για την πρακτική εφαρμογή της ωστόσο εξαρτάται όμως αποκλειστικά από την ίδια γραφή του νόμου με την ανεξαρτησία των κρατών-μελών της.

Αντικρούστηκε ως γνωστό κι επανειλημμένο το επιχείρημα της ενίσχυσης των λαθρεμπορικών δραστηριοτήτων λόγω ισχύος από έλλειψη λογότυπων διακοσμημένων προϊόντων τα οποία ικανά αρκώντας προκύπτει ωστόσο κατέχοντας τον ορισμό τους.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...