Επιστολή από ηπειρωτική Συμμαχία δημόσιας υγείας στον επικεφαλής επιτροπής υγείας από κοινού του ομολόγου του στην Σλοβενία προτρέπει απλή τυποποίηση προϊόντων καπνού

Επιστολή την οποία στάλθηκε από την γενική γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας της δημόσιας υγείας Fiona Godfrey προς τον επικεφαλής της Σλοβενικής κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας Δρα. Franc Trček από του κοινού ομολόγου του Mihaela Lovše της προέδρου του Σλοβενικού Συνασπισμού πάνω στο θέμα προτρέπει την έγκριση της απλής τυποποίησης των καπνικών προϊόντων στα ενταύθα από το Σλοβενικό κοινοβούλιο.

Ως κύρια επιχειρήματα φέρονται από τα πλεονεκτήματα την προσαύξηση καταπολέμησης των πρόωρων θανάτων 427.000 καπνιστών από την χώρα από τους μισούς αιτιολογώντας το κάπνισμα του 24% από συνολικό πληθυσμό της όπου απασχολείται το 5% του Α.Ε.Π. το οποίο ισούται με τα 2 δισεκατομμύρια Ευρώ από την παραμένουσα παραγωγική αδράνεια από την ανεπιτυχή από την επιτυχή θεραπεία των ασθενειών.

Η απλή τυποποίηση προγραμματίστηκε στην Σλοβενία στις 2020 την Πρωτοχρονιά από την φετινή όταν την επέφερε στην Τουρκία ο Πρόεδρός της Ραντζίπ Ερντογάν. Έκτοτε όπως αναφέρεται από την επιστολή εξαπλώθηκε προ ημερών στο Βέλγιο με την Ολλανδία να έπεται των κοινοβουλευτικών τους αποφάσεων αφορώντας την Αγγλία, την Γαλλία, Ιρλανδία, Νορβηγία και την Ουγγαρία συστήνοντας ως αποτελεσματικό το μέτρο.

Στο πλαίσιο από το παραπάνω η τακτική της απλής τυποποίησης χαρακτηρίζεται από την επιστολή από της νόμιμης αποδίδοντάς το στην άδεια όπως χαρακτηρίζει ότι προσδίδεται από την Ε.Ε. για την πρακτική της εφαρμογή όμως εξαρτάται ωστόσο αποκλειστικά από ίδια γραφή του νόμου με την ανεξαρτησία των κρατών από των μελών της.

Αντικρούστηκε από γνωστό επανειλημμένο το επιχείρημα της ενίσχυσης των λαθρεμπορικών δραστηριοτήτων λόγω ισχύος από την έλλειψη των λογότυπων των διακοσμημένων προϊόντων τα οποία ικανά αρκώντας τα προκύπτει ωστόσο κατέχοντας τον ορισμό τους.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...