Άσυλο κατοικίας διαπραγματεύεται ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη το κάπνισμα απαγορεύτηκε εντός των κατοικιών των πολιτών από προέκταση του αντικαπνιστικού νόμου την οποία το προέβλεψε εντάσσοντας την κατανάλωση καπνού στην κατηγορία της οικιακής επιθετικότητας από το περιβάλλον.

Ο θεσμός του ασύλου της κατοικίας μικρό με λίγο ρόλο έπαιξε για την συμπτωματική θέσπιση του αντικαπνιστικού νόμου τον οποίο το υπερπηδά μετά τις 20 Αυγούστου 2019 στην Ταϊλάνδη.

Χωρίς να καθορίστηκε μέθοδος οικιακής επιτήρησης της εποπτείας για το κάπνισμα τα αντίποινα αποτελούν αντίθετη έκβαση της οδηγίας με την ένταξη της παροχής της απεξάρτησης.

Από την χώρα το 33% όσων καπνίζουν εξακολουθούν και από το σπίτι τους με το 74% εκείνων ότι καπνίζουνε επί καθημερινής βάσης. Οι θάνατοι αιτιολογώντας το κάπνισμα υπήρξαν 54,512 το 2018 πέρυσι εκ των οποίων 8,278 οφείλονταν στο παθητικό κάπνισμα.

Παρόμοιοι κανονισμοί επιζούν στις Η.Π.Α. χωρίς την μορφή των νόμων σχετικά με τους οικισμούς τους οποίους παρέχονται από το κράτος στους πολίτες απαγορεύοντας τους το κάπνισμα σαν όρο της μετεγκατάστασης τους όπως με άλλες περιπτώσεις ή στην Αγγλία. Ο οργανισμός εκπροσώπησης των καπνιστών της Νέας Υόρκης NYC C.L.A.S.H. διεξάγει μαχόμενος εκστρατεία δικαίου εδραίωσης του ασύλου της ιδιωτικής κατοικίας έναντι από την αποκέντρωση. (διαβάστε μηνυτήρια αναφορά στο υπουργείο οικιστικής ανάπτυξης).

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...