Πρόθυρο απλής ομοιόμορφης τυποποίησης των προϊόντων καπνού εγκυμονεί στην Ολλανδία ενώ ο Καλαντζόπουλος συναίνεσε κατάσχεση των σημάτων τους!

Δεν είναι λίγες οι χώρες μέχρι στιγμής από 14 των οποίων νομοθετικά κατάσχουν σήματα κατατεθέντα των τσιγάρων από τις μάρκες τους στερώντας την διαλογή από τους καταναλωτές και τους πολίτες οι οποίοι συχνά χρειάζονται να πληρώσουν την διπλάσια τιμή από το κόστος της αξίας τους αλλά να προμηθευτούν το ίδιο από εκείνη προϊόν.

Ακριβώς το αντίθετο από δωρεάν προσφορά έκπτωσης της προμήθειας όταν το ποσό από το κόστος δεν αποτέλεσε το κέρδος για κάποιον και ούτε κανέναν από τους γνωστικούς από το λογικό επιχείρημα θέτοντας αντί για το παράλογο. Έτσι το κράτος όχι μόνο αποθάρρυνε το κάπνισμα λόγω της αγοράς τσιγάρων αλλά την προμήθειά τους έναντι των άλλων αγαθών κι εμπορευμάτων και των ισότιμων συναλλαγών ενώ παραποίησε τον ρόλο του καταστηματάρχη από τον πελάτη έχοντας το περισσότερο δίκιο.

Ο υπουργός της δημόσιας υγείας από την Ολλανδία ανέλαβε την πρωτοβουλία να θεσπίσει ομοιόμορφη απλή τυποποίηση τσιγάρων των προϊόντων καπνού από την χώρα του μετά την φετινή Πρωτοχρονιά στην γειτονική Τουρκία στην οποία αναμένεται από τον Ερντογάν από την περιοριστική προϋπόθεση σύμφωνα με τον Μουρατή Δ΄ (1612-1640) από Οθωμανό σουλτάνο μεταμφιεσμένο εποχιακά εξοντώνοντας τους καπνιστές όποτε εκείνοι θα πειραματίζονταν εξερευνώντας την Κωνσταντινούπολη.

Αν και ο «Μουράτης που έφτασε στην Πόλη» για να σβήσουν όσοι ήταν στρατιώτες το τσιγάρο και να μην τους πιάσει και χάσουν τον πόλεμο αυτοδικαίως υπήρξε αλκοολικός αλλά απαγορεύοντας καφέ ή παρεμπιπτόντως την σοκολάτα από το πιάτοΕκτός από μόνο αυτό τιμωρία ήταν ο Θάνατος ενώ συμπληρώνονται δεκαοχτώ (18) άλλοι αποκεφαλισμένοι υπάρχοντες γιατί κάθε μέρα καπνίζουνε! Ο στρατός χρειάζεται άλλωστε την δουλειά αντί την διασκέδαση! Παλατιανές συνωμοσίες με εκτελέσεις και τις αδελφοκτονίες διαδόθηκαν στους δρόμους εκτυλίσσοντας στον κόσμο αντί του να καπνίζει βρίσκοντας τον σκοπό στην ζωή του… Η πριγκίπισσα ονομαζόταν Χασεκί Μαχπεϊκέρ Κιοσέμ Βαλιντέ Σουλτάν και κατάγεται από την Ευρωπαϊκή Τουρκία ενώ την Βαλκανική χερσόνησο… ]

[Σχετικά με αυτά ο Βασίλης Μουράτογλου δίνει ριζική λύση από την οριστική απάντηση και αντιπροτείνοντας το 1821 στην Κωνσταντινούπολη στην Ελληνική Επανάσταση την πρώτη Ελληνική καπνοβιομηχανία και την εταιρεία του Muratti φτιάχνοντας τα ομώνυμα τσιγάρα Ambassador, δηλαδή πρέσβης πράγματι και παραδείγματι την Μεσοποταμία από την ανεξέλεγκτη πολιτική κατάσταση όπως … προϋπάρχει! Το 1885 η Οθωμανική Τουρκία εθνικοποίησε την καπνοβιομηχανία και ο Βασίλης Μουράτογλου εγκατέστησε την ιστορική του Ελληνική καπνοβιομηχανία στο Βερολίνο και δυο χρόνια αργότερα στο Λονδίνο το 1887 όπου το σήμα του προμηθεύτηκε το 1960 ο Martin Brinkmann μέχρι το παρέδωσε στην British American Tobacco με τον/την Philip Morris η οποία το αξιοποιεί. Τις αρχές του 20-ου αιώνα βίωσε την κρίση της ζήτησης του στρατού και του πολέμου και ορθοποδώντας κάτω από τις εφάμιλλα κοινά εξαθλιωμένες συνθήκες. Κυκλοφορεί σε Rosso, Chiaro ή Zaffiro επίσης ενώ προϋπάρχουν τα Ambassador, Ariston, Cabinet, Gentry, Iplic, Peer και το Regent.[3] 

Μάλιστα προσαρτήθηκαν «δελεαστικές» προτάσεις στην Ολλανδία για ένα πακέτο τσιγάρα θέτοντάς το ώστε να κοστίζει και 23 Ευρώ διπλασιάζοντας διπλή ήδη τιμή για τις πιο «αλμυρές» αγορές και τα μέρη τους ενώ διαπιστώνοντας τον τετραπλασιασμό της.

Δεν αποτέλεσε πρώτη φορά που η χώρα των Βρυξελλών προώθησε κάτι τέτοιο στην αλληλοεπίδραση από τον διεθνή οργανισμό στην οποία εδρεύει χωρίς την απήχηση από τα άλλα πολιτικά προβλήματα εφιστώντας την ενασχόλησή τους όπως πέρυσι όταν θα γίνονταν απλή ομοιόμορφη τυποποίηση στην Νότιο Αφρική μέχρι φέτος όπου εκτός από τους καπνιστές αποικούν και οι λευκοί Ευρωπαίοι από την χώρα εκείνη παρεμποδίζοντας την μετεξέλιξη της επιλογής έναντι διαδοχικής σειράς της πολιτικής προτεραιότητας.

Οι τέσσερις πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες ανταποκρίθηκαν στην συμβουλευτική διαδικασία κατάθεσης απόψεων επίσης ένωση των καπνιστών FOREST εκπροσωπώντας τους καπνιστές από την Ευρώπη από την λήψη της απόφασης της αποχώρησης της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαθιστώντας το παράρτημα της των Βρυξελλών.

Δριμύτατη εξ αυτών υπήρξε κριτική και την απογοήτευση της Βρετανικής πολυεθνικής British American Tobacco (ΒΑΤ) την οποία κατέθεσε το αναλυτικό πόρισμα τοποθετήσεων αποτελούμενο από 46 σελίδες μέσα σε 18.423 λέξεις του συνολικού μεγέθους κειμένου όπως μπορείτε να το διαβάσετε στα ελληνικά κάνοντας κλικ εδώ όπου διευκρινίζεται από ελευθερία λόγου, έκφρασης και κατοχής της περιουσίας το νομοσχέδιο από ‘παράνομο’.

Με το πόρισμα της BAT στην Ολλανδία προς το κράτος αναφέρεται ότι «Η απλή συσκευασία παραβιάζει άμεσα το δικαίωμα ιδιοκτησίας, το οποίο κατοχυρώνεται από το άρθρο 17 του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και στο άρθρο 1 του πρώτου πρωτοκόλλου» και ότι «Στο πλαίσιο της δέσμευσης της στο νόμιμο εμπόριο και στις επιχειρήσεις παραγωγής και της πώλησης τσιγάρων η BAT έχει την συνταγματική εγγύηση της ελευθερίας έκφρασης που προβλέπεται από το άρθρο 11 του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και στο άρθρο 10 της Ε.Σ.Δ.Α. Η απλή συσκευασία θα βλάψει την ικανότητα της BAT να συνεργάζεται με ενηλίκους καταναλωτές για τα προϊόντα της. Η δυνατότητα τόσο των κατασκευαστών να επικοινωνούν όσο των καταναλωτών να λαμβάνουν πληροφορίες αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης ομιλίας.»

Ακόμη «Η ελευθερία του εμπορίου εντός της Ε.Ε. αποτελεί «θεμελιώδη αρχή της κοινής αγοράς.» Ειδικότερα η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί από το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Δ.Ε.Ε.») ως «μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Συνθήκης … της οποίας συνεπάγεται την ύπαρξη γενικής αρχής της ελεύθερης διαμετακόμισης των εμπορευμάτων εντός της Ε.Ε.» Το άρθρο 34 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σ.Λ.Ε.Ε.) προβλέπει ότι «οι περιορισμοί στις εισαγωγές και όλα τα μέτρα ισοδυνάμου αποτελέσματος απαγορεύονται μεταξύ των κρατών μελών. Είναι πάγια νομοθεσία της Ε.Ε. ότι «οι κανόνες διαπραγμάτευσης που θεσπίζονται από τα κράτη μέλη και οι οποίοι είναι ικανοί να παρεμποδίσουν άμεσα ή έμμεσα, πραγματικά ή δυνητικά το Ενδοκοινοτικό εμπόριο θα πρέπει να θεωρηθούν ως μέτρα ισοδυνάμου αποτελέσματος από τους ποσοτικούς περιορισμούς.» Είναι αυτονόητο ότι η πρόταση θα περιορίσει την κυκλοφορία των εμπορευμάτων εντός της Ε.Ε. Η πρόταση θα στεγανοποιήσει την εσωτερική αγορά επιβάλλοντας αμιγώς εθνικούς όρους και απαιτήσεις για την παρουσίαση και την πώληση καπνικών προϊόντων στις κάτω χώρες. Με τον τρόπο αυτό θα περιορίσει την ελεύθερη κυκλοφορία των προϊόντων αναμεταξύ των κάτω χωρών και των άλλων κρατών μελών».

Ενώ η Philip Morris την οποία διοικεί από το 2013 ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος κατέθεσε την συναίνεσή της στην απλή ομοιόμορφη τυποποίηση στην Ολλανδία στο πλαίσιο της εποικοδομητικής προσπάθειας όπως καταβάλει στην προβολή ηλεκτρονικών προϊόντων καπνίσματος προς εξυγίανση της δημόσιας υγείας όπως εξαρτάται ενώ καθορίζεται από το κάπνισμα από την πτώση του με αναστολή της παραγωγής τσιγάρων μετά το 2035.

Διαβάζοντάς της διαπιστώστε ευνοϊκά την προσκείμενη στάση της Ελληνικής διοίκησης της πρώτης πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας διεθνώς στον δυσμενέστερο περιορισμό όπως τις απασχόλησε συνολικά μέχρι τώρα από το κλικ εδώ συμπεριλαμβάνοντας την JTI από εδώ και της Imperial Tobacco εδώ.

Από 14 χώρες τις οποίες κατάσχουν από την θέσπιση της νομοθεσίας ληστεύοντας σήματα των προϊόντων καπνού ανήκοντας στους ιδιοκτήτες σχετικά με τους δημιουργούς τους οξύμωρα ξεχωρίζουν Γαλλία και την Τουρκία ενώ Νότιο Αφρική από κοινού με την Ολλανδία όπου καπνίζονται συχνά οποιαδήποτε τσιγάρα χωρίς από σαφή την προϋπόθεση να διευκρινίζεται ότι το συνιστά απαγορευμένο ενδεχόμενο απέναντι από το κάπνισμα των κεκλεισμένων θυρών χωρίς να το προτιμά εξίσου από ανέκαθεν ο νόμος καθώς στην Νότιο Αφρική παρήλθαν καθεστωτικές φυλετικές διακρίσεις παρέχοντας την ανάγκη κατοίκων γηγενών και γενικά να καπνίζουν από την προτίμησή τους.

Αναφορικά στην Τουρκία ενώ στην Γαλλία το συνιστά πασιφανές συχνή από την συνήθη απασχόληση των Γάλλων με το κάπνισμα δυσανάλογα από το κράτος από τις ανάλογες συνθήκες από τους ίδιους στην Τουρκία από γείτονος στα ελληνικά καπνά όμως την καπνοβιομηχανία μας όπου κατονομάζεται την Ελληνική ευδοκιμεί εξελιγμένη κοντά στον τρίτο κόσμο από απαξιωτική της αναφορά με την αντικαπνιστική εκστρατεία.

  1. Πόρισμα των απόψεων από την British American Tobacco (BAT).
    1. απλή εκδοχή διαδοχικής ανάγνωσης (46 σελίδες,18.423 λέξεις)
  2. Πόρισμα απόψεων της Philip Morris (PMI)
  3. Πόρισμα απόψεων της Imperial Tobacco
  4. Πόρισμα απόψεων από την Japan Tobacco International (JTI)
  5. Συνεισφορά των απόψεων της Βρετανικής ένωσης καπνιστών FOREST

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...