Αστυφύλακας συμμετέχοντας από τον Καναδά καταδίκασε την ομοιόμορφη τυποποίηση από ταυτόσημη με το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Ο Καναδικός Εθνικός Συνασπισμός ενάντια σε λαθρεμπόριο καπνού (http://stopcontrabandtobacco.ca/) εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά στην νομοθέτηση της ομοιόμορφης τυποποίησης τσιγάρων την οποία υποχρεώνει την διάθεση με την πώλησή τους με ανυπόγραφες συσκευασίες χωρίς έντυπα εμπορικά σήματα από την διακόσμηση των συσκευασιών επισημαίνοντας ότι εξισώνονται από λαθραία καπνικά προϊόντα χωρίς την άδεια για να κυκλοφορήσουν κάτω από ταυτόσημη προϋπόθεση του παρασκευαστή από όπου προέρχονται λόγω γνησιότητάς τους.

Η απλή τυποποίηση των προϊόντων καπνού προβλέπεται να ισχύει στον Καναδά από την 9-η Νοεμβρίου 2019 ώστε να ελαττωθεί το ποσοστό των καπνιστών στον Καναδά σύμφωνα με τον στόχο του κράτους σε 5% μέχρι το 2035 επακολουθώντας άλλες χώρες μετά την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Αγγλία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Νορβηγία, την Σλοβενία, την Σρι Λάνκα, την Ουγγαρία, την Γαλλική Γουιάνα, την Μπουρκίνα Φάσο, πολύ πρόσφατα την Τουρκία και την Σιγκαπούρη.

Ο Καναδικός συνασπισμός National Coalition Αgainst Contraband Tobacco επίσης και γνωστός La Coalition Nationale Contre le Tabac de Contrabande εμφανίζοντας εκτεταμένη δράση σε τήρηση νόμου για το εμπόριο καπνικών προϊόντων από κλεψιτυπία τους με την αντιγραφή και αλλεπάλληλα συμπτωματική διάθεση από εμπορικό τους ανεφοδιασμό εκθέτει συνοπτικά ενδεικτική κατάσταση για τον Καναδά παρουσία 175 συσπειρωμένων σχηματισμών συντηρώντας 300 εστίες για την ανάλωση των λαθραίων προϊόντων καπνού αντιστοιχώντας σε τρίτο της αγοράς του Οντάριο.

Επίσης τους απαριθμούνται 50 καπνοβιομηχανίες χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας στον Καναδά παράγοντας τα κλεψίτυπα προϊόντα εκτιμώντας χωρητικότητα απαγωγής 10.000 σιγαρέτων ανά το λεπτό της ώρας και την απώλεια σε κρατικά έσοδα φορολόγησης τα 2,1 δισεκατομμύρια Καναδικά δολάρια από το γεωγραφικό διαμέρισμα υπαγόμενο του Οντάριο να προηγείται κυμαινόμενο σε παρόμοια επίπεδα διάδοσης και εξάπλωσης με το Ελ Σαλβαδόρ σε Κεντρική Αμερική.

download (3)

Ο εκπρόσωπος του Καναδικού συνασπισμού Gary Grant αναφερόμενος στην φανερή μεταφορά γνησιότητας των καπνικών προϊόντων αποτυπώνοντας ή πιστοποιώντας την προέλευσή τους απηύθυνε την εξής ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει μέτρα για την συρρίκνωση των ποσοστών του καπνίσματος στον Καναδά ενώ ταυτόχρονα αμελώντας από προσαύξηση του λαθρεμπορίου. Καθώς εκτιμούμε τους στόχους της κυβέρνησης για την ελάττωση κατανάλωσης καπνού σε 5% του συνολικού πληθυσμού στον Καναδά μέχρι το 2035 δεν διαφαίνεται δυνατόν από την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.»

«Η κυβέρνηση προέβη στην ομοιόμορφη τυποποίηση από τα προϊόντα εντός των πακέτων εξωθώντας τους νόμιμους παρασκευαστές καπνού να τροποποιήσουν τυποποίηση προσομοιάζοντας εκείνη από παράνομη. Καθώς η λαθρεμπορία καπνού δεν συνιστά τωρινό ζήτημα στον Καναδά είμαστε πεπεισμένοι πως παράνομοι παρασκευαστές προϊόντων καπνού ξεκινούν παραγωγή όμοιων από νομίμων. Κάτι τέτοιο δεν θα δημιουργούσε μόνο σύγχυση στους καπνιστές αλλά τις Αρχές για την διάκριση του έννομου προϊόντος.»

«Διαβλέπουμε πιθανά δύο ενδεχόμενα μετά τις 9 του Νοεμβρίου. Είτε οι λαθρέμποροι θα διατηρήσουν ετικέτες με τους χρωματισμούς συσκευασιών έλκοντας αγορά των προϊόντων τους ή πρόκειται να υιοθετήσουν την απλή τυποποίηση κατά την έναρξη του λαθρεμπορίου. Ούτως ή άλλως η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέτυχε να συμπεριλάβει οτιδήποτε στους νέους κανονισμούς αφορώντας τον παράνομο καπνό και το ομαδικό συσπειρωμένο έγκλημα εξακολουθώντας να επενεργούν από ατιμωρησία.»

 

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...