Από το δικαίωμα των πολιτών στο κάπνισμα υπεραμύνεται υπουργός της υγείας από την Νορβηγία

Ηρωικές όσο ειλικρινείς δηλώσεις εκφώνησε η Υπουργός Υγείας της Νορβηγίας υπερασπίζοντας την δυνατότητα των πολιτών να καπνίσουν σε όσα μέρη επισκέπτονται από όπου εφικτό συνιστά το νομοθετικά ‘υποθετικό‘ ενδεχόμενο.

Η Νορβηγίδα υπουργός διαλεύκανε πως δεν προτίθεται να αποτελέσει «αστυνομία της ηθικής» αρνούμενη να υποδείξει σε άλλους τον τρόπο για να διάγουν την ζωή τους την οποία χαρακτήρισε την διάθεση για το κάπνισμα, το ποτό και φαγητό ανάλογα με τις επιθυμίες.

Απέδωσε βαρύτητα στην αποτροπή καπνίσματος από τους νέους ενώ σε σωστή πληροφόρηση σε σχέση με την δυνατότητα επιλογής κατέχοντας την ευθύνη από το σχετικό δικαίωμα ευρηματικά αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Που τελικά να στείλουμε τους καπνιστές; Χρειάζεται να περπατάνε το δάσος, να πάρουν τα βουνά ή να φεύγουν στις αποβάθρες;».

Η κ. Λιστχάουγκ ανέφερε ότι καπνιστές καταφεύγουν σε κρυψίνεια ή την μυστικοπάθεια όταν θα έπρεπε να εξαρτηθεί αποκλειστικά για τους ίδιους η διακοπή του καπνίσματος.

Η Συλβί Λιστχάουγκ 41 χρονών συνιστά αντιπρόεδρο του Κόμματος Προόδου κατέχοντας δεξιές τοποθετήσεις όσο αληθοφανείς για την περίσταση μεμονωμένα αλλά επίσης γενικά. Άλλοι ηγέτες της δεξιάς ή άκρων της στην Ευρώπη των οποίων δικαίωσαν τους πολίτες από καταναλωτές προσδιορίζοντας την αποδοχή των νόμων της φυσικής από την κοινωνία συνιστούν Αυστριακό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χάινζ Κρίστιαν Στράχε τον οποίο εξελέγη από συμμαχική κυβέρνηση συνασπισμού από το πρώτο κόμμα ενώ ήττα της Μαρί Λεπέν σε εκλογές της Γαλλίας οδήγησε την χώρα των περισσότερων ή ακόμη και συχνότερων καπνιστών στην Ευρώπη σε ομοιόμορφη απλή τυποποίηση πακέτων τσιγάρων τους από αιφνίδια κατοχή των εμπορικών σημάτων των προϊόντων από το δημόσιο αδιακρίτως ιστορικής παρουσίας ύπαρξης των Davidoff και των Gauloises.

«Εννοώ ότι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να καπνίζουν, να πίνουν ή να φάνε όσο πιο ερυθρό ήπαρ θέλουν. Οι Αρχές επιδιώκουν πάντα να ενημερώνουν τους πολίτες τους οποίους γνωρίζουν διαχωρίζοντας συνειδητά ο,τι είναι υγιέστερο. Δεν τίθεται καθήκον για το πολιτικό να υποδείξουμε τις αντίθετες πράξεις των πολιτών».

«Με ανησυχεί για κόσμο πως πρέπει να αποφασίζουν την ζωή τους για να διαλέγουν ίδιες επιλογές χωρίς να κρίνουν εάν διάλεξε κανείς να διάγει την παράβαση της σύστασης. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όσους εμμένουν να καπνίζουνε με σεβασμό κι όχι για απόβλητα».

Η υπουργός της υγείας διέκοψε το κάπνισμα το 2007 όποτε έκτοτε καπνίζει κοινωνικά περιστασιακά λόγω των εργασιακών της καθηκόντων χωρίς να παρουσιάζεται συχνά η ευκαιρία.

Η επέκταση των παραπανίσιων απαγορευτικών πινακίδων για το κάπνισμα στους εξωτερικούς χώρους οπισθοχώρησε πάραυτα από την υπουργό της υγείας και μητέρα τριών τέκνων.

Ανταπόκριση Νορβηγικού Αντικαρκινικού Κέντρου συνάγει το συμπέρασμα της οπισθοδρόμησης επί της προόδου από την πάροδο τεσσάρων δεκαετιών σύμφωνα από την αντιπολίτευση της έλλειψης της προσαρμογής των ανάλογων υπουργικών καθηκόντων.

«Πιστεύουμε ότι ο ρόλος θα πρέπει να μετατοπιστεί σε κάποιον τον οποίο κατανοεί αφοσιωμένος σπουδαιότητα της δημόσιας υγείας. Κάποιον να κατανοεί επίσης πως είναι προτιμότερο να αποτραπεί η ασθένεια από υστερόβουλη την θεραπεία της» ανακοίνωσε αντικαρκινικό κέντρο της Νορβηγίας από αναφερόμενο σε αυτήν.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...