Ορόσημο! Ενέκρινε ο FDA την πώληση και την κυκλοφορία του IQOS της Philip Morris στις Η.Π.Α.

Μετά από δυόμισι ολόκληρα χρόνια αναμονής των Αμερικανών καταναλωτών και καπνιστών αποτελώντας το 13,1% του συνόλου τους ενέκρινε στις 30 Απριλίου 2019 κερνώντας σοκολάτα μετά το πασχαλινό αυγό ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA – Food and Drug Administration) την πώληση και κυκλοφορία της συσκευής θερμαινόμενου καπνού του IQOS και των ανταλλακτικών της εξαρτημάτων Marlboro Heets και Heetsticks από την διεθνώς πρώτη πολυεθνική καπνοβιομηχανία Philip Morris International (PMI) στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αίτηση έχει υποβληθεί από τον Δεκέμβριο του 2016 ευρισκόμενη ακόμη υπό έλεγχο για χαρακτηρισμό των κείμενων προϊόντων ως μεταλλαγμένης διακινδύνευσης στην υγεία.

Τα Marlboro Heets και Heetsticks παρασκευάζονται ενώ εξάγονται από την χώρα μας και προσεχώς στις Ηνωμένες Πολιτείες από την θυγατρική της Philip Morris τον Άσσο Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο τον οποίο κατέχει από το 2015 απασχολώντας 1.200 εργαζομένους δημιουργώντας 250 προωθητικές θέσεις εργασίας λόγω εγχώριας πώλησης.replacements-iqos-heets-yellow-20-pcs-light

Το ύψος της πολυεθνικής προέλευσης της επένδυσης στην μονάδα παραγωγής της οποίας ασχολείται από την αρχή του περασμένου χρόνου αποκλειστικά με τον σκοπό καπνού της θέρμανσης ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια € υποκαθιστώντας την κατασκευή των φυσικών τσιγάρων Άσσος Παπαστράτος τα οποία εισάγονται για την κυκλοφορία τους από το εξωτερικό διακόπτοντας την σχετική παράδοση αναφορικά των 87 ετών.

PAPASTRATOS

Στην μονάδα παραγωγής εξοπλίστηκαν δύο σειρές κατεργασίας καπνών τότε δημιουργώντας 10 καινές γραμμές παραγωγής. Οι ίδιοι ράβδοι καπνού εμπεριέχοντας καπνά από την εγχώρια σοδειά επίσης παράγονται και στην Ελβετία και την Ιταλία.

Η αποδοχή αίτησης κυκλοφορίας των ηλεκτρονικών προϊόντων τρίτης γενεάς καπνού από την Philip Morris εντός των Ηνωμένων Πολιτειών συμπίπτει από την αποχώρηση του διορισμένου από τον Ντόναλντ Τραμπ γενικού επιτρόπου Δρα. Scott Gotlieb του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων με την επικείμενη αντικατάστασή του κάνοντας χρήση των ομοσπονδιακών νομοθετικών διατάξεων του 2009 δίνοντας την εξουσιοδότηση στον οργανισμό να ελέγξει την νομοθετική ρύθμιση αφορώντας τσιγάρα και προϊόντα καπνού. Ο έλεγχος ως το αποτέλεσμα του αντικαπνιστικού προσανατολισμού των κυβερνήσεων όλων των κρατών έκτοτε μετατοπίστηκε από τις ίδιες δημοκρατικές διαδικασίες από την εποχιακά διεθνώς πρόσκαιρη υστερία.

 

Η κυκλοφορία του IQOS εγκαινιάζεται στις Η.Π.Α. από την πώλησή του στην Ατλάντα της Γεωργίας. Στην χώρα μας χρησιμοποιείται ήδη από 150.000 καπνιστές το 80% εκ των οποίων έχει έτσι διακόψει το κάπνισμα. Ο Άσσος Παπαστράτος με την μητρική και πολυεθνική του εταιρεία Philip Morris φιλοδοξεί να διεισδύσει την υποτροπή με το κάπνισμα θέτοντας αντικειμενικό πλέον στόχο σε σχέση με κρατική παρεμβολή και την παρέμβαση σε καθημερινότητα από την συσκευή του από το 30% μέχρι το 40% διεθνώς.

Η κυκλοφορία του IQOS παρευρίσκεται ακόμη σε 47 χώρες διεκδικώντας το παγκοσμίως από 1,1 δισεκατομμύριο των καπνιστών με τωρινή απήχηση το 5% εκ των οποίων οι 480.000 ως το λιγότερο από ήμισυ τοις χιλίοις σχεδόν ετησίως ανανεώνονται λόγω της απώλειάς τους για τον ταυτόσημο λόγο.

Ο πρόεδρος του Άσσου Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης δήλωσε εν όψει των υπομονετικών εξελίξεων:

«Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ενήλικους καπνιστές των ΗΠΑ οι οποίοι θα έχουν, πλέον, πρόσβαση σε καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με το τσιγάρο, όπως και τα 7,3 εκατομμύρια καπνιστές στον κόσμο. Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι καπνιστές στρέφονται αποκλειστικά στο IQOS, με σημαντικό μερίδιο αγοράς πανελλαδικά, καθιστώντας τη χώρα μας την 3-η αγορά του IQOS παγκοσμίως μετά την Ιαπωνία και τη Λιθουανία, όπως ανακοίνωσε η ΡΜΙ στην χθεσινή ετήσια συνέλευση των μετόχων της. Το εργοστάσιο της Παπαστράτος είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις.»

xarpantidis_0Ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος διευθύνοντας το σύνολο της πρώτης πολυεθνικής διεθνώς καπνοβιομηχανίας από το 2013 προερχόμενος από τον Πύργο της Ηλείας δήλωσε ότι:

«Η απόφαση του FDA να εγκρίνει την κυκλοφορία του IQOS στις ΗΠΑ είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τους περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανούς, άνδρες και γυναίκες, που καπνίζουν. Κάποιοι θα διακόψουν το κάπνισμα. Οι περισσότεροι δεν θα το διακόψουν και για αυτούς το IQOS προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή χωρίς τον καπνό του τσιγάρου. Μόνο μέσα σε δυο χρόνια, 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εγκατέλειψαν εντελώς το τσιγάρο και το αντικατέστησαν με το IQOS. Η απόφαση του FDA δίνει αυτή την ευκαιρία και στους Αμερικανούς ενήλικους καπνιστές. Όλοι μας στην PMI είμαστε αποφασισμένοι να αντικαταστήσουμε τα συμβατικά τσιγάρα με εναλλακτικά προϊόντα χωρίς τον καπνό του τσιγάρου, που συνδυάζουν προηγμένη τεχνολογία και αυστηρή επιστημονική τεκμηρίωση. Η ανακοίνωση του FDA είναι ένα ιστορικό ορόσημο. Η απόφαση καθορίζει σαφείς οδηγίες για την κυκλοφορία του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων μάρκετινγκ, που μεγιστοποιούν την ευκαιρία για τους ενήλικες να αντικαταστήσουν τα συμβατικά τσιγάρα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την μη ενδεδειγμένη χρήση του. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτόν τον στόχο. Ο FDA έχει θέσει υψηλές προδιαγραφές και θα δουλέψουμε μαζί του για να εφαρμόσουμε την απόφαση ώστε το IQOS να φτάσει στο κατάλληλο κοινό – τους ενήλικους καπνιστές.»

http_ht.cdn.turner.commoneycnnmoney_switzerland201807262c31b774-92a7-4432-b9e8-0209d8793246-2195245-1_1280x720

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...