Πανεπιστήμιο Ναγκασάκι: Οι καπνιστές δεν φέρουν συσχετισμό στην εκπαίδευση

Το πανεπιστήμιο του Ναγκασάκι απαγορεύοντας το κάπνισμα και την κατοχή των σχετικών ειδών στην πανεπιστημιούπολη στην Ιαπωνία από τους φοιτητές και το προσωπικό μετά τον Αύγουστο εντός ορίων του εφάρμοσε κριτήριο πρόσληψης στους καθηγητές την απουσία καπνίσματος από τις εποχιακές ανάγκες.

Ωστόσο το πανεπιστήμιο τοποθετείται ότι «τέτοιοι περιορισμοί δεν προσβάλλουν τις ατομικές ελευθερίες τις οποίες κατοχυρώνονται από νομοθεσία» συνάγοντας σαν συμπέρασμα ότι καπνιστές δεν αρμόζουν για εκπαιδευτικό τους λειτούργημα ενώ προσλαμβάνονται από κριτήριο δέσμευσης να διακόψουν το κάπνισμα πριν από την έναρξη εργασίας.

«Ο ρόλος μας από του πανεπιστημίου περιλαμβάνει καλλιέργεια του εργατικού αποθέματος ώστε αισθανθήκαμε υποχρέωση να αποθαρρύνουμε τον κόσμο απέναντι από το κάπνισμα καθώς μερικές εταιρίες δεν προσλαμβάνουν καπνιστές» δήλωσε ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Θα εγκαταστήσει κλινική απεξάρτησης του καπνίσματος στο πανεπιστήμιο λαμβάνοντας την νομική συμβουλή έχοντας προσλάβει στην άνοιξη 3 καπνιστές από 161 νέους ακαδημαϊκούς διδάσκοντες.

Το κάπνισμα κυμαίνεται σε 18% των Ιαπώνων ή το 28% των αρρένων όπου γίνεται αποδεκτό και από τον νόμο της χώρας σε 55% από το σύνολο εστιατορίων και των κέντρων διασκέδασης στα περιορισμένα κουβούκλια όπου δεν σερβίρονται ποτά και φαγητά πολλά από τα οποία παρέχονται στους χώρους εργασίας.

Η χώρα «πατώνει» διαμετρικά στην αντίθετη προτεραιότητα με το σχετικό πρωτόκολλο στον παγκόσμιο οργανισμό της υγείας. Όμως άλλωστε είναι… και η πρώτη!

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...