Η επιστολή ξένων επιστημόνων προς το Δημόσιο για «όβερ-εντ-άουτ» για τα ηλεκτρονικά καπνικά προϊόντα!

Πληροφοριακή και συστατική επιστολή δέχτηκε η κοινωνία και το Ελληνικό Δημόσιο από (35) ξένους μαζί με Έλληνες ιατρούς και ειδικούς για το θέμα επιστήμονες εμπεδώνοντας ή αποτυπώνοντας ο,τι είναι γνωστό έως τώρα στον άνθρωπο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Εννοώντας το μόνο σε σχέση με την υγεία του βεβαίως οι 35 ιατροί και οι επιστήμονες τρεις εκ των οποίων είναι Έλληνες συμπεριλαμβάνοντας τον καρδιολόγο Κωνσταντίνο Φαρσαλινό απεύθηναν τον λόγο τους με εκπροσώπους των εφεξής φορέων του Δημοσίου:

  1. Πολιτικά κόμματα
  2. Μέσα Ενημέρωσης της πολυπληθούς επικοινωνίας
  3. σε Αρχές

Οι ειδικότητες υπογράφοντας την επιστολή τους κυρίου αποστολέα του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Φαρσαλινού συνιστά καθηγητές και ακαδημαϊκούς ιστάμενα επιστήμονες και ερευνητές εξαρτήσεων της φαρμακολογίας της ανάλωσης κατανάλωσης των ουσιών.

Παροτρύνοντας με την ενθάρρυνση το υπουργείο υγείας να εξομαλύνει την πολιτική των νομοθετικών ρυθμίσεων για ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα προϊόντα της νικοτίνης ενώ εκλογικεύοντας απαιτήσεις όπως τις προβλήθηκαν οι ερευνητές με τους επιστήμονες πολλοί από τους οποίους κατέχοντας διοικητική τους θέση υποστήριξαν επιγραμματικά.

  1. Η τοποθέτηση υγειονομικής ετικέτας προειδοποίησης σε συσκευασίες σε υγρά της αναπλήρωσης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα άνευ της περιεκτικότητας της νικοτίνης επιβεβαιώνεται για αν θα α-στέκει.
  2. Επιβεβαιώνεται ασφάλεια της γενικής έκθεσης σε περιεχόμενα των συστατικών με βάση την διάθεση με την έννομη πώλησή τους στο κοινό.
  3. Επισημαίνεται προειδοποιώντας για την προμήθεια με την αγορά των αρωματικών υγρών της αναπλήρωσης η περιεκτικότητά τους από τα καταστήματα τροφίμων ή των ποτών σε αιθέρια έλαια ακαταλλήλων για της εισπνοής τους.
  4. Δυσχεραίνεται επιβραδύνοντας μετάβαση του κοινού από την διακοπή του καπνίσματος από την υπονόμευση της διάθεσης χρήσης άνευ της νικοτίνης των υγρών αναπλήρωσης.

Σε σχέση με ρυθμιστικά ζητήματα ως τα συσχετισμένα οι 35 ερευνητές και επιστήμονες:

  1. Απεύθυναν στρογγυλή τράπεζα στις Αρχές για αποδοχή και την κατανόησή τους
  2. Οι Κοινοτικοί νόμοι δεν συμπίπτουν εμπίπτοντας με τα μέτρα νομοθετώντας του υπουργείου υγείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  3. Το Ελληνικό κοινό διακατέχει την παραπληροφόρηση με σχετική αποπλάνηση των συνηθειών κι επιλογών τους με το 5% μόνο να δηλώνει ενήμερο.

Οι διευθυντές των κέντρων και ινστιτούτων με των ακαδημαϊκών και ερευνητών τοξικολόγων της φαρμακολογίας συμπεραίνουν παρεκκλίνουσα πορεία για την πολιτική.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...