Έρευνα της «Populus»: Το 68% των Ευρωπαίων αποφάνθηκαν από την δυνατότητά τους να καπνίζουν όταν διασκεδάζουν

Έρευνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε η Βρετανική εταιρία δημοσκοπήσεων Populus συνάγει το συμπέρασμα με το 68% από τους 6.167 ερωτηθέντες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τάσσονται υπέρ της δυνατότητας για αδέσμευτο κάπνισμα μέσα σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας λέγοντας ότι θα πρέπει και επίσης μερικώς να επιτρέπεται. 

Το δείγμα των 6.167 Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Ισπανών, Πολωνών και Ρουμάνων ενηλίκων και των ερωτηθέντων συμμετείχε αναμεταξύ με των ημερών από την 25-η Μαΐου και την 31-η Μαΐου σε έρευνα της Populus την οποία δημοσίευσε για λογαριασμό της Βρετανικής ένωσης καπνιστών FOREST με ολίγους παραπανίσια επί των χιλίων από κάθε χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου του 2018.

Ο παραπάνω δείκτης με το 68% βαρύνεται χαμηλότερα στην στάθμη αποκλειστικά λόγω της Ισπανίας από όπου το 50% των 1.020 ερωτηθέντων Ισπανών από την μεσογειακή χώρα αντίθετα από των άλλων τους προελεύσεων απάντησαν αντίθετα εκφράζοντας με την διάθεσή τους ότι δεν θα κάπνιζαν συμφωνώντας στους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Οι Γάλλοι από του συνόλου ήταν 1.024, οι Γερμανοί ήταν 1.036, οι προερχόμενοι από την Πολωνία ήταν 1.040, από την Ιταλία 1.018 και την Ρουμανία 1.029.

Υψηλό παρεμφερώς σύμφωνα με το παραπάνω ποσοστό ήταν εκείνο των Ευρωπαίων σαν 60% των οποίων αντίκεινται στην εξάσκηση πιέσεων σε φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κοινή χρηματοδότηση και την μεσολάβηση σαν παράγοντα των μεσαζόντων με την επίλυση κοινών τους ζητημάτων αλλά επίσης το ποσοστό σαν 62% των αντιθέτων με την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας και σε άλλους χώρους όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σαν ποσοστό επί το 69%.

Επιπλέον το 56% της δειγματοληπτικής των Ευρωπαίων αυτών θεώρησε ότι λαμβάνοντας μέτρα νομοθετικά απέναντι του καπνίσματος με την πρόληψή του θα ήταν πλέον επακολουθώντας αδικαιολόγητα σαν περιττά.

Όσον αφορά το αναφερόμενο παραπάνω σαν φαινόμενο της σπατάλης των κονδυλίων από την μονόπλευρη διευθέτηση κοινών ζητημάτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση η μελέτη την οποία συντάχθηκε και επακολούθησε την έκθεση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης επικαλείται ως φαινόμενο γεγονός σαν έκθετο σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα των φορολογούμενων διοχετεύονταν επιχορηγώντας τις αντικαπνιστικές οργανώσεις δια μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω κοινοτικού προϋπολογισμού αναζητώντας την εκπλήρωσή τους σε βασικές διευθύνσεις της ανακατεύθυνσης ήδη εντός των φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά επίσης με των κρατών των οποίων την απαρτίζουν και κοινού διασυνοριακά ως κάθε κοινωνικού συνόλου αναπαράγοντας σε κάθε περίπτωση κοινή αλλά απόμακρη ξεχωριστά αντιμετώπιση σε σχέση με το υπάρχον ως κοινό επίκεντρο.

Ως επίπεδο των καπνιστών από την Ευρώπη αναφέρεται στην έκθεση το 26% έχοντας σαν πρώτη την Ελλάδα αναφέροντας ότι καπνίζουμε σε ποσοστό του 38% επακολουθώντας σε φθίνουσα σειρά την Βουλγαρία με την Κροατία και την Γαλλία με την Κύπρο με το 31%.

Η έκθεση αναφέρει ότι το 95% των Βρετανών καπνίζουν εκμαιεύοντας λόγω δημιουργημένης τους απόλαυσης παράλληλα επικαλούμενοι ταυτόχρονους σαν παράγοντες με την ταυτοποίηση της ανεύρεσης ταυτότητας στο 35%, της θεραπευτικής αντιμετώπισης του άγχους στο 31%, λόγω συνήθειας για το 24%, λόγω του εθισμού στο 23% και για διευκόλυνση κοινωνικής συναναστροφής με το 16%.

Το στέλεχος Guillaume Périgois διατελώντας σαν επικεφαλής στο παράρτημα Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Βρεταννική ένωση καπνιστών FOREST δήλωσε σε σχέση με τα ευρήματα από την έρευνα την οποία το σωματείο του ανέθεσε στην Populus ότι «Ομάδες εξάσκησης πιέσεων σαν εχθρικές στην κατανάλωση καπνού διευθύνουν εκστρατείες απευθύνοντας στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κρατικές κυβερνήσεις την τήρηση των κανονισμών τους οποίους θεωρούν ως θεμελιώδεις στην εξάλειψη του καπνίσματος. Ωστόσο η παρούσα δημοσκόπηση αποδεικνύει ως κοινή η συγκατάθεση ότι συνυπάρχει περιορισμένα για περαιτέρω και ακραία αντικαπνιστικά μέτρα. Ο,τι άλλο διαφάνηκε σαν ξεκάθαρο ότι οι ψηφοφόροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν στην λογική προσέγγιση στον έλεγχο του καπνίσματος. Οι κανονισμοί θα πρέπει να μην ανοικοδομούνται εξαρτώντας προστάγματα των ομάδων χρηματοδοτούμενων από τους φορολογούμενους της εξάσκησης των πιέσεων όταν βασίζονται σε αξιόπιστα αμερόληπτες ενδείξεις. Ένας σημαντικός αριθμός ενηλίκων στην Ευρώπη καπνίζουν απολαμβάνοντας την συνήθειά τους με την ουσιαστική ταυτόχρονα κοινωνική τους συνεισφορά. Ο καλύτερος τρόπος ώστε να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σηματοδοτώντας εξ αποστάσεως από εισερχόμενη εξονυχιστικές και γραφειοκρατικές προσεγγίσεις θα ήταν η εναπόθεση της προτεραιότητας στους χώρους όπου ανιχνεύονται περισσότερες ανάγκες από τους πολίτες».

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...