Σε γενικό διάλογο συγκαλεί ο Έλληνας επικεφαλής Ανδρέας Καλαντζόπουλος της Philip Morris την διεθνή κοινότητα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος για το σχετικό βίντεο που αναδημοσίευσε ο διαδικτυακός τόπος (https://www.pmi.com/) που διευθύνει στην ουσία της πρώτης διεθνώς πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας Philip Morris International (PMI) από το 2013 από κοινού με το σύνολό της τάχθηκε υπέρ του γενικού διαλόγου με την διεθνή κοινότητα για την επιλογή στην οποία αφοσιώθηκε με το έργο του ως μέρος της δουλειάς του σαν σταδιακή εκχώρηση του καπνίσματος τσιγάρων με τις εναλλακτικές ηλεκτρονικές συσκευές σε αυτό υποκαθιστώντας με της τρίτης γενεάς περισσότερο συσκευών της ως δοχείων υπάρχοντας από το 2016.

Ο κ. Καλαντζόπουλος αφηγήθηκε εξηγώντας με το βίντεο της ιστοσελίδας της εταιρίας του ότι: «Αποστολή μας συνιστά την αντικατάσταση των τσιγάρων από ελεύθερα προϊόντα από καπνό ως τα εναλλακτικά σαν βέλτιστα και για τους άνδρες και τις γυναίκες που καπνίζουνε επιτυγχάνοντας το μέσα με το δυνατό συντομότερο. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου μετασχηματίζουμε τους εαυτούς μας ριζικά μαθαίνοντας από το παρελθόν αλλά ελπίζοντας σε ένα πολύ διαφορετικό μέλλον αλλά το καθήκον αυτό δεν μπορεί μόνο του να εκπληρωθεί. Χρειαζόμαστε την απόλυτη ως καλοπροαίρετη συνεργασία από τον καθένα να συμβάλλει με την προσπάθεια αυτήν είτε από τις κυβερνήσεις είτε από την δημόσια υγιεινή είτε συνήγοροι με τον έλεγχο του καπνίσματος αλλά ακόμα την καθημερινή μας ζωή καθένα γιατί μπορούν να βοηθήσουν τους τριγύρω να αποδημήσουν από τσιγάρα – σε σχέση με αυτό καλώ την συζήτηση που θα έχουμε για τον τρόπο να πραγματοποιηθεί στο συντομότερο δυνατόν».

«Έχουμε μπροστά μας το καθήκον. Ένα δισεκατομμύριο άτομα σήμερα καπνίζουνε. Παρά τα ρυθμιστικά μέτρα για τα τσιγάρα ακόμα θα υπάρχουνε μέχρι το 2025 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα προϊόντα τα οποία προτείνουμε φανερά δεν καίγονται αλλά θερμαίνουν τον καπνό ή κάποιο άλλο υγρό διαθέτοντας εξ ορισμού μακράν χαμηλότερες θερμοκρασίες ενδεχόμενα συνιστώντας την καλύτερη εναλλακτική λύση».

«Η λογική συζήτηση όπως με κάθε άλλη κατηγορία προϊόντων αποτελείται από ζήτημα των καλύτερων εναλλακτικών λύσεων που αν όντως υπάρχουν θα πρέπει να διατεθούν με τους καταναλωτές έχοντας τις σωστές πληροφορίες και ρυθμιστικό πλαίσιο για την διευκόλυνση των επιλογών τους σαν ενηλίκων».

«Σε μερικές χώρες είναι αδύνατη η σύγκριση από τον νόμο μεταξύ των προϊόντων καπνού καθιστώντας δύσκολη την διευκρίνηση ότι κάτι ήταν καλύτερο από κάτι άλλο. Σε μερικές άλλες χώρες δεν μπορείς να μιλήσεις στους καταναλωτές γιατί όποια σχετική επικοινωνία τους απαγορεύεται αυστηρά».

«Με κατάλληλες ρυθμίσεις πιστεύω μπορούμε να φτάνουμε εντός λιγότερου χρόνου αποδημώντας ουσιαστικά από το κάπνισμα με τα τσιγάρα».

«Η διακοπή κρίνεται ως το καλύτερο για την έλλειψη δια της απουσίας σε σχέση με τα άλλα προϊόντα της νικοτίνης ειδικά των τσιγάρων του ριψοκίνδυνου στοιχείου. Ώστε να πείσουμε την μετάβαση με το δισεκατομμύριο πλέον των ατόμων που σήμερα καπνίζουνε δεν είναι λίγη η πρόκληση για εταιρεία έχοντας το μέγεθός μας. Άρα χρειαζόμαστε επείγουσα βοήθεια από στελέχη των κυβερνήσεων με της δημόσιας υγιεινής, ρυθμιστικούς παράγοντες με την κοινότητα την οποία συσπειρώνεται ενάντια με το κάπνισμα αλλά γενικά της κοινωνίας διότι ξέρουμε αν όλοι θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε γύρω μας κάποιον άλλο καπνιστή» κατέληξε λέγοντας ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...