Σοκάρισε μήνυση από την Philip Morris στην Ν. Κορέα για την απόκρυψη μελέτης βρίσκοντας πίσσα στο IQOS!

Η πρώτη διεθνώς πολυεθνική καπνοβιομηχανία Philip Morris Inernational (PMI) έχοντας τον Έλληνα επικεφαλής στην διοίκησή της από τον Πύργο της Ηλείας τον Ανδρέα Καλαντζόπουλο μήνυσε το Νοτιοκορεατικό κράτος δια μέσω της θυγατρικής Philip Morris Korea για την απόκρυψη με απόρριψη του αιτήματός της για την δημοσιοποίηση της έρευνας συνάγοντας στην περιεκτικότητα των αχνών του IQOS με την διεξαγωγή της περιέχοντας πίσσα επιπρόσθετα από τις πέντε άλλες αναφερόμενες από καρκινογόνες χημικές ενώσεις.

Η πολυεθνική πιστοποίησε λέγοντας ότι η πίσσα αποτελώντας ταυτιζόμενο με τα τσιγάρα στοιχείο θα πρέπει να μην συσχετίζεται με τον καπνό της θέρμανσης. Η μελέτη του Κορεατικού κράτους διενεργήθηκε για το IQOS της Philip Morris και το Glo της British American Tobacco (BAT) και το Lil της Κορεατικής Korea Tobacco & Ginseng Corporation διαπιστώνοντας την περιεκτικότητα σε πολλές από τις περιπτώσεις διαθέτοντας την πίσσα των αχνών των ηλεκτρονικών συσκευών καπνού της θέρμανσης εκτός από τις πέντε επιπλέον εντοπισμένες καρκινογόνες χημικές ενώσεις αλλά το υπουργείο τροφίμων και φαρμακολογικής ασφάλειας αρνείται να δημοσιεύσει στην Philip Morris και την Ν. Κορέα το περιεχόμενο των πειραμάτων της μελέτης όπως προβλέπει η νομοθεσία σε σχέση με το κοινό έχοντας ως το αποτέλεσμα την ανειλημμένη πρωτοβουλία της για την προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Ο αντιπρόεδρος Brian Kim της Philip Morris Korea δήλωσε ότι «Η μήνυση αποτελεί μέρος της προσπάθειάς μας για να διευκρινίσουμε τυχόν παρεξηγήσεις από την παρεμφερή σύγχυση με την διάφανα σύμφωνα με τον νόμο δημοσιοποίηση των στοιχείων που διαθέτει το υπουργείο. Λόγω της υπουργικής ανακοίνωσης καπνιστές με τους συγγενείς τους διαθέτουν σύγχυση σε σχέση με την χρήση των λιγότερο από τα συμβατικά βλαβερών καπνικών εναλλακτικών προϊόντων. Εξαιτίας της εστίασης στην πίσσα το υπουργικό πόρισμα επέφερε ως το αποτέλεσμα την προσκόλληση των καταναλωτών σε συμβατικά τσιγάρα έναντι της επιλογής των προϊόντων εμπεριέχοντας χαμηλά επίπεδα εγκάθετα των επιβλαβών χημικών ενώσεων» χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση να έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...