Όπισθεν! Απέσυρε ο Π.Ο.Υ. την πρόσκληση για συμμετοχή του Ανδρέα Καλαντζόπουλου!

Ο γενικός διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ηνωμένων Εθνών (Π.Ο.Υ.) ανακάλεσε από την ακύρωσή της αποσύροντας την απευθυνόμενη πρόσκληση (σ.σ. «cancelled») προς τον Έλληνα επικεφαλής της πρώτης διεθνώς πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας Phillip Morris International (PMI) που παράγει το σύστημα καπνού της θέρμανσης IQOS του Ανδρέα Καλαντζόπουλου για την συμμετοχή με την ομιλία του στην προσεχή εκδήλωση βιωσιμότητας στην Νέα Υόρκη λαμβάνοντας χώρα από εντός του πλαισίου του φετινού διετούς αντικαπνιστικού συνεδρίου (COP-8 – Conference of Parties) στην Γενεύη από την 1-η μέχρι την 6-η Οκτωβρίου 2018 όπου ο Π.Ο.Υ. έχει εγκατεστημένη μόνιμα την έδρα του.

Ο κ. Καλαντζόπουλος δήλωσε ότι «Την νέα εποχή καπνίσματος που εγκαινιάζει το προϊόν της Philip Morris θα ήταν καλό να αντιληφθούν φορείς όπως είναι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.). Ορισμένοι οργανισμοί όπως ο Π.Ο.Υ. είχαν παραδοσιακά και υπερβολικά αντιφατικές σχέσεις με τις καπνοβιομηχανίες αλλά έφτασε η στιγμή για να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου από του κοινού με τους ενήλικες» έχοντας ανακληθεί από την προσκεκλημένη του συμμετοχή με την παραγωγή των δυνητικά λιγότερο επιβλαβών με το 95% ωστόσο καπνικών προϊόντων με την εν λόγω εκδήλωση λόγω του χώρου στον οποίο εργάζεται.

Το αντικαπνιστικό συνέδριο της 1-6 Οκτωβρίου 2018 (COP-8) ξακουστό αυξανόμενα από τις άλλες διετίες για την διεξαγωγή κάτω από τις συνθήκες άκρας αδιαφάνειας με την απομάκρυνση των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ με την χειραγώγηση μερικών από αυτούς (βίντεο) και για τις δογματικές αντιλήψεις με την αντίστοιχα άκαμπτη ή μονόπλευρη αντιμετώπιση χωρίς την περαιτέρω συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων με των άλλων τους αιτούντων διασφάλισε την παράταση των διεργασιών από την Μεγάλη Βρετανία με το συνακόλουθο του στην πρεμιέρα διετούς καθιέρωσης για την λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων (MOP-1 – Meeting of Parties) και τις 8-10 Οκτωβρίου εφόσον προσκόμισε τον απαιτούμενο αριθμό των 40 υπογραφών ακολουθώντας της Ελλάδας των 168 υπογεγραμμένων μερών στην σύμβαση του πλαισίου του πρωτοκόλλου για τον έλεγχο του καπνίσματος (FCTC – Framework Convention on Tobacco Control) στις 27 Ιουνίου του 2018 όταν με την πάροδο των 90 ημερών θα επαρκούν για τις 25 Σεπτεμβρίου 2018 για την ισχύ με την θέσπιση διεθνούς νομοθεσίας σχετικής για την αντιμετώπιση της λαίλαπας του φαινομένου με την πάταξη του.

Site_630x310_En

Logo_MOP1_V3_FINAL

DnnSRrdXoAA06O0

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...