«Αφήστε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέσα στα γραφεία και τραίνα με λεωφορεία» λένε Βρετανοί βουλευτές!

Ευνοϊκά με την χαρισματική τους απόδοση για τα ηλεκτρονικά προϊόντα καπνού της νικοτίνης και για τους ανθρώπους της με τα 2,7 εκατομμύρια των κατόχων και χρηστών τους αναλογώντας σε 4% αποδείχτηκαν στην Μεγάλη Βρετανία τα συναγμένα συμπεράσματα της Κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα σχετιζόμενα θέματα με την επιστήμη και με την τεχνολογία έχοντας βουλευτές να εκφέρονται τασσόμενοι με την χρήση τους σε δημόσιους κλειστούς χώρους εντός των επαγγελματικών γραφείων και τρένων με λεωφορείων.

Τα βουλευτικά στελέχη από την Βουλή των Κοινοτήτων εκφέρονταν μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης που ολοκληρώθηκε στις 17 Αυγούστου του 2018 του σχετικού πορίσματος τασσόμενοι με την χαλάρωση και την επιείκεια των κανονισμών και περιορισμών που αφορούν στην συνταγογράφηση, προώθηση και την διαφήμιση και αδειοδότηση για ηλεκτρονικά προϊόντα καπνού της νικοτίνης που δεν θα φέρουν τον λόγο για την αποκλειστική τους υπαίθρια μόνο χρήση μετά την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνοντας την ανάδειξη της επαυξημένης ασφάλειας με το 95% σε σχέση με το κάπνισμα που τηρούν στην υγεία του χρήστη τους διαθέτοντας για τον ίδιο λόγο την υποστήριξη της δημόσιας υγειονομικής αρχής Public Health England.

Το προκαθήμενο από στέλεχος της κοινοβουλευτικής επιτροπής βουλευτής Norman Lamb δήλωσε ότι «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λιγότερο επιβλαβή από τα αντίστοιχα συμβατικά τους αλλά η τρέχουσα πολιτική με τους κανονισμούς της δεν το αντικατοπτρίζουν επαρκώς όταν θα πρέπει οι επιχειρήσεις, οι παροχείς των συγκοινωνιών και οι άλλοι δημόσιοι χώροι να μην τα αντιμετωπίζουν σαν ένα με το αυτό εφόσον δεν διαθέτουν τον συσχετισμό από αναμεταξύ τους με την δημόσια υγεία».

Σημειώνεται πως τρέχοντος υπάρχουν 25 εκατομμύρια χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλον τον κόσμο με τα 2,7 εκατομμύρια από αυτούς στην Αγγλία από το 4% όταν υπάρχουν 4 εκατομμύρια χρήστες του καπνού της θέρμανσης με το 90% από αυτούς στην Ιαπωνία όπου τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαγορεύονται.

Σχετικές Αντιδράσεις

Η διαπίστωση ότι τα συμπεράσματα θα είναι ακόμα πρόωρα αναφορικά με την μακροπρόθεσμη χρήση των καπνικών και ηλεκτρονικών προϊόντων της νικοτίνης σε σχέση με την υγεία αποτελεί την άποψη που εξέφρασαν από κοινού στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την τεχνολογία και την επιστήμη τα εξής σωματεία και οι οργανισμοί μετά την κοινοβουλευτική συζήτηση που επακολούθησε την δημοσιοποίηση της έκθεσής της με της ευνοϊκής για αυτά τοποθέτησης στις 17 Αυγούστου:

 1. Committee on Toxicity
 2. Chemicals and Food
 3. Nice
 4. Ash Scotland
 5. The University of Liverpool
 6. London Southbank University
 7. The University of East London
 8. The University of Glasgow
 9. The Royal Society of Public Health
 10. British Heart Foundation
 11. British Lung Foundation
 12. Μεμονωμένοι ιατροί από την Αγγλία

Καθηγητής της δημόσιας υγιεινής για την Ευρώπη από την αντίστοιχή της σχολή και της τροπικής φαρμακολογίας του Λονδίνου δήλωσε την αντίθεσή του σε σχέση με την συζήτηση της Βουλής των Κοινοτήτων που διεξήχθη τις τελευταίες ημέρες λέγοντας ότι «Όσοι ενέχονται με τον έλεγχο του καπνίσματος εκτός της Αγγλίας θα μείνουν άφαντοι από τα συμπεράσματα αλλά όχι στο έπακρον από τις προφορικές ενδείξεις που τις απαρτίζουν στο σύνολό τους από μεμονωμένα άτομα που συνιστούν θερμούς υπέρμαχους των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Θα αναδειχτεί ότι η Αγγλία για μια ακόμα φορά είναι από εκτός βήματος σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι χαρακτηριστικά ενδεικτική η συχνή χρήση με την αριθμητική τιμή με το 95% δεδομένου ότι δεν διαθέτει την διεθνή της πιστοποίηση αλλά και η αξίωση με τον ισχυρισμό της ότι τα ηλεκτρονικά προϊόντα συνιστούν ενδεδειγμένη μέθοδο κατάπαυσης του καπνίσματος με την πρόσφατη δημοσίευση της ελεγχόμενης εκτεταμένης έρευνας του επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine όταν θα απέδειξε το αντίθετο. Επιπλέον διατίθενται επαυξημένες ενδείξεις από μελέτες με τις παρατηρήσεις τους πως δυσχεραίνουν την διακοπή του καπνίσματος».

Ο καθηγητής δημόσιας υγιεινής και πολιτικής Δρας Simon Capewell από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ δήλωσε ότι «Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους όπως τα επαγγελματικά γραφεία, σε μπυραρίες και καφενεία συνιστά τον αρνητικό παράγοντα επειδή οι παρευρισκόμενοι με ανήλικους με τους ενηλίκους εκτίθενται ριψοκίνδυνα σε εισπνοή τοξινών όταν δρασκελίζεται κατάκτηση με επιτυχώς την νομοθετική εξασφάλιση της άκαπνης δημόσιας έκτασης. Οι μεγάλες καπνικές εταιρίες θα ενθουσιαστούν από την ύπαρξη της έκθεσης εφόσον μεταχειρίζονται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από τον Δούρειο Ίππο για εκλογίκευση της πράξης του καπνίσματος με την υπονόμευση της προόδου που συντελέστηκε επί δεκαετιών για τον έλεγχό του».

Ο καθηγητής David Thickett από το Φλεγμονικό Ινστιτούτο Γήρανσης με το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ δήλωσε έχοντας δημοσιεύσει πρόσφατα συμπεράσματα ότι οι καπνικές ηλεκτρονικές συσκευές προκαλούν βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα και πνευμονικές παθήσεις πως «Αποτελεί από επίμαχη μια έκθεση που ενδεχόμενα υποβιβάζει την βλαβερότητα από την μακροπρόθεσμη και την ηλεκτρονική χρήση της νικοτίνης. Διατίθεται πληθώρα των συσσωρευμένων στοιχείων πως η πλειονότητα της φθοράς υποκινείται από την νικοτίνη τουλάχιστον αναφορικά με τους πνεύμονες. Πιστεύω ότι διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να επικαλεστούμε ότι η μακροπρόθεσμη της χρήση θα οδηγούσε σε πνευμονικές φλεγμονές όπως το κρυολόγημα εφόσον συνίσταται σε απορρόφηση της νικοτίνης».

Η στάση της καπνοβιομηχανίας

«Εργάζομαι στην εταιρεία μου εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το έργο μας. Είμαστε μια εξαιρετικά υπεύθυνη εταιρεία. Ναι, προωθούμε ένα προϊόν που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Αλλά το πράττουμε με μεγάλη ευθύνη. Το πράττουμε με το στενότερο δομικό πλαίσιο. Οι άνθρωποι δεν καπνίζουνε εξαιτίας της καπνοβιομηχανίας. Η καπνοβιομηχανία είναι πως υπάρχει διότι ο κόσμος καπνίζει. Το ερώτημα είναι αν θα προωθήσεις τα προϊόντα αυτά εντός του νομοταγούς και του ελεγχόμενου τρόπου ή θα ακολουθήσεις άλλη εναλλακτική μέθοδο» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της JTI στην Μεγάλη Βρετανία Daniel Sciamma προς την εβδομαδιαία εφημερίδα The Telegraph προσθέτοντας ότι θα εξαρτηθεί από παράγοντα με τους καταναλωτές και τους χρήστες για το αν θα επιθυμούν να προμηθευτούν το ηλεκτρονικό της προϊόν με την αμφιλεγόμενη μετατροπή της αγοράς των καπνικών προϊόντων στην άλλη από τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά τους αλλά και πως η πλειονότητα συνήθως των εργαστηριακών της εξελίξεων με των επιστημονικών έργων τους που δεν δημοσιεύτηκαν ή δεν εφαρμόστηκαν πρακτικά με την υλοποίησή τους ξανά ποτέ δεν βλέπουν το φως.

ceb7cebb-cf84cf83ceb31

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...