Πλήρης νομιμοποίηση ιατρικής κάνναβης ανήγγειλε στην Αγγλία ο υπουργός των εσωτερικών

Νόμιμη πολύ προσεχώς είναι η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Αγγλία χωρίς περαιτέρω κωλύματα μετά από φετινό φθινόπωρο με βάση οδηγίες που έδωσε και την απόφαση που έλαβε ο Υπουργός των Εσωτερικών της χώρας Σαχίντ Τζαβίντ όταν παραδέχτηκε ότι η παρούσα κατάσταση σχετικά με την εξέλιξη σε περιπτώσεις ασθενών που την έχουν ανάγκη δεν είναι ικανοποιητική.

Ο κ. Τζαβίντ από υπουργός εσωτερικών εξουσιοδότησε την φαρμακευτική αγωγή και με τις δύο κατεξοχήν περιπτώσεις στην μορφή ελαίου της κάνναβης ενός εξάχρονου και ενός άλλου δωδεκάχρονου ασθενούς για την θεραπεία επιληπτικών τους νόσων μετά την τελωνειακή κράτηση την οποία υπέστη ο δωδεκάχρονος από αυτούς μετά την θεραπεία του στον Καναδά όπου η κάνναβη είναι νόμιμη με την ψυχαγωγική της μορφή η οποία κατασχέθηκε από τις Αρχές με την επάνοδο στην χώρα του με το αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασής του.

Ο κ. Τζαβίντ δήλωσε ότι «Πρόσφατες περιπτώσεις συμπεριλαμβάνοντας εκείνες από τα άρρωστα παιδιά μου έκαναν ξεκάθαρο ότι η τοποθέτησή μας για συσχετισμένα φαρμακευτικά προϊόντα με την κάνναβη δεν υπήρξε ικανοποιητική. Αυτός είναι λόγος που συστάθηκε η συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναδρομικά για χορήγηση της άδειας στις εξέχουσες περιστάσεις. Ακολουθώντας συστάσεις που έγιναν από δύο ομάδες αμερόληπτων συμβούλων έλαβα την απόφαση για επαναπροσδιορισμό των φαρμακευτικών προϊόντων προερχόμενων από κάνναβης ότι διατίθενται με συνταγή».

Ο επικεφαλής της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ιαματική κάνναβη σερ Μάικλ Πένινγκ δήλωσε ότι «Μαρτυρώ τις οικογένειες και τους κινητοποιημένους πολίτες που αγωνίστηκαν σκληρά για επίτευξη αυτής της δραματικής αλλαγής. Η ανακοίνωση φέρει ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους. Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό μερίδιο εργασίας που απομένει για ακριβή καθορισμό των επιτρεπόμενων προϊόντων και της διαχείρισής τους. Υπάρχει ευρύ φάσμα προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης που επί του παρόντος διατίθενται στις άλλες χώρες με συνεπές και υψηλό επίπεδο παραγωγής με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα με την ασφάλεια που θα πρέπει να διατεθούν στους Άγγλους ασθενείς. Οποιαδήποτε κίνηση για τον περιορισμό της φαρμακευτικής κάνναβης έχοντας στενό εύρος στα προερχόμενα από ολοκληρωμένες δοκιμές και μελέτες προϊόντα και για φραγμό τους στην Αγγλία στην ποικιλία όπου διατίθενται στο εξωτερικό θα οδηγούσε από χαμένη ευκαιρία σε απογοήτευση».

Έρευνα του Βρετανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού Sky News που διενεργήθηκε αποκάλυψε ότι το 82% των Άγγλων συμφωνούν με νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης παρουσιάζοντας αύξηση κατά το 10% από ποσοστό επί χρονιάς του 2016 ενώ το 41% συμφωνούν με νομιμοποίηση ψυχαγωγικής κάνναβης με την αύξηση για το 4% από το αντίστοιχο ποσοστό χρονιάς του 2016 με το 40% να είναι αντίθετοι.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...