Τον λίθο τοποθέτησε η Αγγλία στην ισχύ διεθνούς νόμου ενάντια στο λαθρεμπόριο των προϊόντων καπνού

Το πρωτόκολλο για την εξάλειψη της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων απαρτίζει τμήμα της διεθνούς αντικαπνιστικής σύμβασης πλαισίου του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ηνωμένων Εθνών) την οποία υπογράφουν 168 χώρες του κόσμου ενώ με την οποία περαιτέρω συνεργάζονται 181 συνολικά χώρες το οποίο με την μορφή του διεθνούς δικαίου θα περιέλθει σε ισχύ στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018 μετά από 90 ημέρες από την συμπλήρωση με την συμμετοχή και της Αγγλίας στις 27 Ιουνίου του 2018 του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού των 40 υπογεγραμμένων και συμβαλλομένων χωρών.

Το προαναφερόμενο πρωτόκολλο το οποίο αρχικά θα συζητηθεί στις 8-10 Οκτωβρίου 2018 στο αντικαπνιστικό συνέδριο του Π.Ο.Υ. το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια κατά το πενθήμερο από 6-10 Οκτωβρίου 2018 στην Γενεύη εγκαθιστά μια σειρά από μέτρα για την αποτροπή και για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων προωθώντας και προάγοντας την επιβολή και την τήρηση της κάθε εγχώριας νομοθεσίας αλλά και παρέχοντας την νομοθετική υποδομή προς την διεθνή συνεργασία.

Η υπογραφή της Ελλάδας στο πρωτόκολλο στις 9 Ιουλίου του 2013 η οποία δεν έγινε δεκτή αμέσως όπως σημειώνεται δεν έχει επικυρωθεί μέχρι στιγμής από τον διεθνή οργανισμό. Κατά την διάρκεια της σχετικής συνεδρίας η οποία αναμένεται να είναι μυστική θα συζητηθούν οι πιο αποτελεσματικοί μέθοδοι για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας του καπνού στην εφοδιαστική του αλυσίδα όπως και ο καθορισμός της μορφής των σχετικών αντιποίνων τα οποία θα διασφαλίσουν την τήρηση του νόμου και η εξασφάλιση της άρτιας λειτουργίας των διεθνών ελεγκτικών μηχανισμών.

Tobacco-etc-labelling-advertising-and-packaging-Generic packet

 

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...