Την συνεργασία των κυβερνήσεων ενάντια στην εργασία των ανηλίκων επιζητούν οι καπνοβιομηχανίες

Αποκαλύψεις που δημοσιεύει η Βρετανική εφημερίδα The Guardian σε εκτενή της κάλυψη σε σχέση με την εργασία από τους ανήλικους που φέρεται ότι ευδοκιμεί ενώ αυξάνοντας στις καπνοκαλλιέργειες των Αφρικανικών και των άλλων φτωχών χωρών αναφέρουν το άθλιο αυτό φαινόμενο επεκτείνοντας με την επίπτωση στην εκπαίδευσή τους από τον «σχηματισμό μιας ανερχόμενης και διεθνούς κρίσης».

Μελέτη όπου αναφέρεται η Βρετανική εφημερίδα από το Μαλάουι και το 2011 αποκάλυψε ότι διέθετε εργασία το 57% των ανηλίκων σε δύο από τις καπνοπαραγωγικές περιφέρειες τις οποίες διαθέτει με το 63% των ανήλικων τέκνων αναμεταξύ των οικογενειών που ασχολούνταν με την καπνοκαλλιέργεια και στις δύο περιφέρειες διαθέτοντας προφανώς επίσης την ίδια εργασία. Την ίδια χρονιά του 2011 το πλήθος των ανήλικων με μικρότερη ηλικία των 14 ετών διαθέτοντας εργασία σε καλλιέργειες καπνών υπολογίστηκε διεθνώς να ανήλθε σε 1,3 εκατομμύρια.

Εκπρόσωπος της τρίτης μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας JTI σχολίασε σχετικά με το ζήτημα ότι «Στην πραγματικότητα η εργασία των ανήλικων πηγάζει σαν πρόβλημα από έναν συνδυασμό κοινωνικών, οικονομικών και νομοθετικών παραγόντων. Στην JTI δεν προσποιούμαστε ότι είμαστε ικανοί να λύσουμε μόνοι μας το πρόβλημα της ανήλικης εργασίας αλλά καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παίξουμε τον δικό μας ρόλο στην επίλυση του προβλήματος από την ευρύτερη συνεργασία μας με άλλους».

Ο λειτουργός Miguel Coleta σαν επικεφαλής βιωσιμότητας στην Phillip Morris δήλωσε ότι «Δεσμευόμαστε για την εξάλειψη της εργασίας των ανήλικων και των άλλων κακών εργασιακών χειρισμών από κάθε πηγή προέλευσης της προμήθειας καπνών ενώ εργαστήκαμε για την ριζική διευθέτηση σε σχέση με τα αίτια επιτυγχάνοντας μείωση διεθνώς κρουσμάτων σε καλλιέργειες τελώντας υπό τα συμβόλαια. Καλωσορίζουμε τον συνεχή και συστηματικά εξονυχιστικό έλεγχο της προσπάθειάς μας αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε μόνοι να επιτύχουμε. Αυτό θα απαιτούσε σοβαρή και την διαρκή προσπάθεια όλων των ενδιαφερομένων συμπεριλαμβάνοντας και τις κυβερνήσεις με την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών».

Το σχετιζόμενο ίδρυμα ECLT με την καπνοκαλλιέργεια που συστάθηκε από την κοινή συμμετοχή τεσσάρων διεθνώς μεγαλύτερων καπνοβιομηχανιών ανέφερε ότι κατάφερε από το 2011 να απομακρύνει 182.000 ανήλικα παιδιά από καλλιέργειες καπνού αποκαθιστώντας την εκπαίδευση σε 27.000 από αυτά με την αντιστοίχιση σε 15% του μεγέθους του συνολικού προβλήματος ενώ το σχετικό με αυτό πρόγραμμα «Arise» της JTI απομάκρυνε 39.000 ανήλικους έκτοτε από τις φυτείες.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...