Τα κουβούκλια για το κάπνισμα νομιμοποιούνται στα Ρωσικά αεροδρόμια

Αίθουσες ή κουβούκλια με πλήρη εξαερισμό όπου οι επιβάτες στα Ρωσικά αεροδρόμια θα μπορούν να καπνίζουν επιτράπηκε να εγκατασταθούν σε αυτά μετά από την σχετική ψηφοφορία του κάτω οίκου της Ρωσικής Δούμας επάνω στην πρόταση την οποία υπέβαλε ο βουλευτής Σεργκέι Μποϊάρσκι του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας στις 25 του περασμένου Απριλίου.

Η πρόταση του βουλευτή εγκρίθηκε για ψηφοφορία στον κάτω Ρωσικό οίκο από την κοινοβουλευτική επιτροπή μεταφορών, συγκοινωνιών και δημοσίων έργων η οποία την χαρακτήρισε μαζί με τα επιχειρήματα τα οποία την συνόδευαν ως λογική. Τα κύρια επιχειρήματα του βουλευτή υπέρ της νομιμοποίησης των αιθουσών για το κάπνισμα στα αεροδρόμια της Ρωσίας μετά από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από το 2013 υπήρξαν ότι:

  • Η εφαρμογή της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος από τον νόμο αυξάνει τα κρούσματα των παραβάσεων λόγω της ανάγκης όσων ταξιδιωτών δεν την συμβιβάζουν με τις κυρώσεις τις οποίες υπάρχουν.
  • Το περιστασιακό κάπνισμα που σημειώνεται σαν αποτέλεσμα βλάπτει την υγεία άλλων ταξιδιωτών μέσα στον ίδιο χώρο.
  • Το κάπνισμα σε εξωτερικούς αποκλειστικά χώρους των αεροδρομίων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της ύπαρξης εύφλεκτων υλικών και των πολλών επισκεπτών.
  • Η αντικαπνιστική σύμβαση πλαισίου του Π.Ο.Υ. την οποία υπογράφει η Ρωσία από το 2008 δεν περιέχει συστάσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος εντός ή παραπλήσια των αεροδρομίων.

Τον Ιούνιο του 2017 η Ρωσίδα υπουργός υγείας Βερόνικα Σκβόρτσοβα ανήγγειλε ότι το ποσοστό των καπνιστών μειώθηκε στο 30,9% το 2016 από το 39,4% το 2009 και ότι μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα το παθητικό κάπνισμα μετριάστηκε στο ένα τρίτο. Εκπρόσωπος ωστόσο του υπουργείου υγείας δήλωσε ότι «Η υλοποίηση αυτής της κίνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβάσεις δικαιωμάτων του πολίτη όπως είναι η έκθεση στο υγιεινό περιβάλλον και η προστασία της υγείας τους κατά την παραμονή τους στα κτίρια των αεροδρομίων το οποίο αντίκειται στο Άρθρο 55 του Ρωσικού Συντάγματος».

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...