Δηλώσεις Ντέρεκ Ιάκ κατά την παραμονή του στην Αθήνα για το επιστημονικό Συνέδριο

Ο πρόεδρος του επιδοτούμενου ιδρύματος «Foundation for a Smoke-free World» Δρας Ντέρεκ Ιάκ βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να λάβει μέρος στο 1-ο επιστημονικό Συνέδριο για την μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων του καπνίσματος το οποίο πραγματοποιείται κατά το τριήμερο 7 με 9 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα του Νέου Φαλήρου όπως και να συμμετάσχει σε αυτό με την δική του ομιλία.

1100x350px_web-banner_NoSmokeSummit

Ο Δρας Ντέρεκ Ιάκ δήλωσε ότι «Τα στοιχεία αποδεικνύουν αυτό που γνωρίζαμε εμπειρικά, πως πολλοί καπνιστές θέλουν να κόψουν το κάπνισμα αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα να το καταφέρουν. Δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που το Royal College of Physicians ανακοίνωσε πως η μείωση των επιπτώσεων έχει μεγάλη σημασία στην πρόληψη των θανάτων και των ασθενειών που οφείλονται στον καπνό εξακολουθούμε να μη δίνουμε σημασία στο γεγονός ότι πολλοί καπνιστές απλώς δεν θέλουν να κόψουν το τσιγάρο. Το κάπνισμα για εκείνους είναι μια ευχάριστη συνήθεια ενώ σε γενικές γραμμές δεν είναι ενημερωμένοι πως τα περισσότερα προβλήματα δεν προκαλούνται από τη νικοτίνη. Σε αυτούς τους ανθρώπους το να προσφέρουμε επιλογές μειωμένης βλαπτικότητας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».

«Σήμερα την 30-ή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος είμαι υπερήφανος που το «Ίδρυμα για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα» στέκεται δίπλα στους καπνιστές βοηθώντας τους να ξεφύγουν από τον εθισμό τους. Η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει πως έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει» κατέληξε ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 λαμβάνοντας επιδότηση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την πολυεθνική καπνοβιομηχανία της Philip Morris International (PMI) την οποία θα καταβάλει με δόσεις μέσα σε 12 χρόνια. Ο πρόεδρός του Ντέρεκ Ιάκ υπήρξε διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) όπως και εκτελεστικός διευθυντής για τις μη μεταδοτικές ασθένειες και για την ψυχική υγιεινή όπου συνέγραψε τμήμα της σχετικής Σύμβασης Πλαισίου για τον έλεγχο του καπνίσματος με την οποία συνεργάζονται 181 χώρες από τις οποίες οι 167 την υπογράφουν.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...