Η Ουαλία απαγορεύει το κάπνισμα κατ’εξοχήν στους εξωτερικούς χώρους!

Σε εξωτερικούς χώρους νοσοκομείων, σχολεία και παιδικές χαρές και τους παιδότοπους απαγορεύει η Ουαλία το κάπνισμα μετά το καλοκαίρι του 2019 με τροποποίηση νόμου περί δημόσιας υγείας για την Ουαλία το 2017 με τον υπουργό υγείας να αισθάνεται υπερηφάνεια κάνοντας λόγο για την πρωτιά με την απορρύθμιση της συνήθειας ανάμεσα στους νέους.

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε σχολεία και νοσοκομεία όμως όχι δια νόμου μέχρι στιγμής ενώ όποιος παραβαίνει ισχύοντα νόμο μετά το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου ο οποίος τροποποιήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες κατοίκων της δυτικής χερσονήσου στην Μεγάλη Βρετανία θα χρεώνεται με πρόστιμο.

Ο υπουργός της υγείας της περιφερειακής κυβέρνησης της Ουαλίας Vaughan Gething δήλωσε «Είμαι υπερήφανος που η Ουαλία συνεχίζει να προηγείται στην δράση για να μειωθεί το κάπνισμα για να αποτρέψουμε τους νέους να το ξεκινήσουν. Είδαμε σημαντικές αλλαγές σε αντιλήψεις σχετικά με το κάπνισμα μετά το 2007 και παρόλο που υπήρξαν αρχικές αντιδράσεις είδαμε μια αξιοσημείωτη πολιτιστική μεταβολή και είμαι ευχαριστημένος γιατί το σχέδιό μας να επεκτείνουμε την απαγόρευσή του στους εξωτερικούς χώρους έτυχε ευρείας λαϊκής αποδοχής. Αποτελεί αυτό ακόμα ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση για απορρύθμιση του καπνίσματος στην Ουαλία».

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...