Επετειακές δηλώσεις FOREST της Ευρώπης για τα «νέα» πακέτα τσιγάρων της Ε.Ε.!

Έχοντας υπόψη την «μαύρη» για αυτήν επέτειο του ενός έτους από της εφαρμογής και από το τελευταίο κράτος της Ε.Ε. της αναθεωρημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα καπνικά προϊόντα η οποία επίσης θα απαγορεύσει την πώληση των τσιγάρων μέντας μετά από το 2020 και παρά την προληπτική ιδιότητα που εμφανώς διαθέτει η μέντα κατά των διαφόρων επιπτώσεων του λάρυγγα που προξενούνται από το κάπνισμα, η FOREST της Ε.Ε. όσον αφορά το παράρτημα της Βρετανικής ένωσης των καπνιστών στις Βρυξέλλες το οποίο ιδρύθηκε μετά από την νίκη του Brexit εξέδωσε δια μέσω του Βέλγου προέδρου της Guillaume Périgois την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι περιορισμοί είναι υπερβολικοί ακόμα και δια στόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι καπνιστές αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε μια άχαρη απόπειρα να απορυθμιστούν αμφότερα το προϊόν και η συνήθειά τους. Οι μεγαλύτερες και οι εικονογραφημένες υγειονομικές προειδοποιήσεις είναι προβληματικές εφόσον η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταγράψει την αμφισβήτησή της για τις αναλογίες του μεγέθους τους από τα οφέλη που αποδίδονται προς την δημόσια υγεία. Αν διακρίνονται ευκρινώς οι μικρές προειδοποιήσεις είναι εξίσου αποτελεσματικές στην όψη των καταναλωτών».

Ο Βέλγος επικεφαλής της FOREST κατέληξε λέγοντας ότι «Δεν διαπιστώσαμε καμία ύπαρξη στοιχείων ότι οι περιορισμοί θα φθίνουν το επίπεδο των καπνιστών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται να αναζητήσει καινούργιες προσεγγίσεις όπως την υποστήριξη των κρατών-μελών της στην παροχή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή την διασφάλιση ενός πλαισίου εξερεύνησης στον τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου».

Η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία στα καπνικά προϊόντα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που αναθεωρήθηκε το 2014 τέθηκε σε ισχύ από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος του 2016 προσαρμόζοντας τις εγχώριες νομοθεσίες των Ευρωπαϊκών χωρών ανάλογα με την απαγόρευση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κλειστούς χώρους την οποία καθιέρωσε καινοτομώντας μαζί με την απαγόρευση της πώλησης των τσιγάρων μέντας και των μισών πακέτων των 10 τεμαχίων. Η εφαρμογή της σήμανε την ανακατάληψη του 65% της επιφάνειας εμπορικών σημάτων από υγειονομικές προειδοποιήσεις εντός όλων των ορίων της Ε.Ε.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...