Έρευνα-Σοκ: Η πλειοψηφία των Βρετανών διαφωνεί με την απλή τυποποίηση που νομοθετείται στα τσιγάρα

Σύμφωνα με την έρευνα που σύνταξε η Japan Tobacco International (JTI) για την συμπλήρωση του ενός έτους από την εφαρμογή της η πλειοψηφία των Βρετανών δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι με την απλή τυποποίηση των προϊόντων καπνού που ισχύει στην χώρα τους εκφράζοντας τις ανησυχίες του κοινού για την εισαγωγή μιας αποτυχημένης πολιτικής από την Ωκεανία.

Η δειγματοληπτική έρευνα των 2.464 ενηλίκων συμπέρανε ότι το 65% των Άγγλων θεωρούν ότι η απλή τυποποίηση των συσκευασιών των πακέτων των τσιγάρων δεν θα επιτύχει τους στόχους της με το ίδιο ποσοστό (65%) να πιστεύει ότι αποτελεί μια κακή κυβερνητική διαχείριση κρατικών πόρων. Επίσης το 58% αποφάνθηκε ότι η απλή τυποποίηση συνιστά κίνδυνο για την διάδοση των λαθραίων προϊόντων ενώ το 68% τάχθηκε ότι ο νόμος αυτός δεν ψηφίστηκε με διάφανες δημοκρατικές διαδικασίες και να καταργηθεί εν όψει της προβολής θετικών ενδείξεων από την Ωκεανία.

Ο νόμος στην Αγγλία που προβλέπει τα απλά πακέτα στα προϊόντα καπνού ψηφίστηκε από την υπουργό υγείας Τζέιν Έλισον υπό την διαφωνία του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στις 20 Μαΐου 2016 και τέθηκε σε εφαρμογή άμεσα με χρονικό περιθώριο ενός έτους για να εκποιήσουν με αυτά τα καταστήματα τα ήδη υπάρχοντα. Μέχρι ενδεικτικά την έναρξη του επόμενου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους της Μεγάλης Βρετανίας όλες οι συσκευασίες τσιγάρων ήταν απλές και ομοιόμορφες μεταξύ τους. Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα το ποσοστό των ατόμων που καπνίζουν έχει αυξηθεί κατά μισή τουλάχιστον μονάδα από τότε παρόμοια με την Αυστραλία και με την Γαλλία που εφαρμόζουν την ίδια απαίτηση.

Ο Τζόναθαν Ντιούς από τις επικοινωνίες της JTI από το αρχηγείο της στην Γενεύη δήλωσε σχετικά με την έρευνα της Kantar TNS ότι «Η απλή τυποποίηση αποτυγχάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως και στην Αυστραλία και την Γαλλία όπως και το προειδοποιήσαμε. Αντί της αναμονής των αποτελεσμάτων από την Αυστραλία όπως την είχε υποσχεθεί ο υπουργός υγείας Τζέρεμι Χαντ η κυβέρνηση προώθησε μια πολιτική χωρίς την αναμονή των ενδείξεων ή την έρευνα των σχετικών επιπτώσεων. Τα απλά πακέτα δεν έπρεπε να εμφανιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι άλλες κυβερνήσεις θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά πριν από την έναρξη του αποτυχημένου αυτού πειράματος».

Tobacco-etc-labelling-advertising-and-packaging-Generic packet

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...