Τον Ιούνιο θα λειτουργήσουν στην π.Γ.Δ.Μ. οι νέες εγκαταστάσεις κατεργασίας καπνών του Σ.Ε.Κ.Ε.

Για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας καπνών της Συνεταιριστικής Ένωσης Ελλήνων Καπνοπαραγωγών (Σ.Ε.Κ.Ε.) στην πόλη Πρίλεπ το οποίο κτίζεται εγκάθετα και Βόρεια της Πτολεμαΐδας στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με ανάδοχο τον Ελληνικό Συνεταιρισμό.

Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός που είναι απόφοιτος του σημερινού Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θράκης ως της τότε Βιομηχανικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και από την Ξάνθη ως ο πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Ε. δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση των τοπικών αρχών της περιοχής και αισιόδοξος για το έργο και για την επένδυση που υλοποιεί ο Συνεταιρισμός του λέγοντας ότι οι καταναλωτές στήριξαν την επέκταση των επιχειρήσεων στην π.Γ.Δ.Μ. αποδεικνύοντας το ισχυρό ενδιαφέρον του κλάδου στα καπνά Ανατολικού τύπου.

Σε σχέση με το 2017 κατά το οποίο ο Σ.Ε.Κ.Ε. συνεργαζόταν με 3.500 καπνοπαραγωγούς οι οποίοι τότε παρήγαγαν 2.500 τόνους καπνών ο Συνεταιρισμός ευελπιστεί φέτος το πλήθος τους να ξεπεράσει τους 5.000. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μονάδα επεξεργασίας τον Ιούνιο όταν οι εργαζόμενοι στον Σ.Ε.Κ.Ε. θα έχουν αυξηθεί από τους 250 στους 350 τα καπνά εκείνα θα μεταφέρονταν από τα Σκόπια στην Ξάνθη για επεξεργασία μετά από μια διαδρομή 6 ωρών. Η υπάρχουσα εγκατάσταση του Συνεταιρισμού στην περιοχή η οποία βρίσκεται στο Κρούσεβο άνοιξε το 2015 από ήδη εγκατεστημένες αποθήκες καπνών. Η νέα εγκατάσταση έχει συνολικό όγκο 11.000 τετραγωνικών μέτρων έχοντας ήδη εγκατεστημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Το αγρονομικό τμήμα του Σ.Ε.Κ.Ε. ο οποίος λειτουργεί με συμβόλαια από την Αλβανία και την Βουλγαρία πρόκειται να διασφαλίσει την ασφάλεια εργατών εξασφαλίζοντας σωστή χρήση κατάλληλων απωθητικών και προστατευτικών ραντισμάτων για τις σοδειές καπνών των οποίων η χρήση να συνάδει με κανονισμούς της περιοχής για διατήρηση οικολογικής περιβαλλοντολογικής ισορροπίας με διατήρηση της χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητάς τους στην παραγωγή.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...