Αυξήθηκε το κάπνισμα στην Αγγλία μετά τα ομοιόμορφα πακέτα

Το ποσοστό στην Αγγλία του πληθυσμού των ατόμων που καπνίζουν έχει αυξηθεί κατά το 0,6% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με την ίδια εποχή του 2017 φέρνοντάς το στο 17,1% από το 16,5% που ήταν πριν από την υποχρεωτική πώληση των προϊόντων καπνού σε απλές συσκευασίες χωρίς την εκτύπωση των εμπορικών τους σημάτων πριν από τον Μάιο του 2017 αφού δεν είναι μόνο η Αγγλία όπου συμβαίνει κάτι ανάλογο μαζί με την Αυστραλία όπου επιβάλλονται οι απλές συσκευασίες μετά από το 2011 και με την Γαλλία από μετά τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο πρόεδρος της ένωσης των καπνοβιομηχάνων της Αγγλίας (TMA) που έφερε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της στατιστικής έρευνας δήλωσε «Οι πρόσφατες ενδείξεις αποδεικνύουν ότι τα ομοιόμορφα πακέτα φέρονται να αποτυγχάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο παρόμοια με όπου αλλού έκαναν την εμφάνισή τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η απλή τυποποίηση αποτυγχάνει και να αναλάβει μια πλήρη και άμεση αναθεώρηση της πολιτικής αυτής» διευκρινίζοντας ότι το ποσοστό της αύξησης που παρουσιάζεται αντιστοιχεί στων 350 χιλιάδων επιπλέον ατόμων που καπνίζουν στην Αγγλία.

Εκφέροντας την ίδια άποψη και διεκδικώντας την ριζική αναθεώρηση των αντικαπνιστικών μέτρων και διατάξεων που ισχύουν στην Αγγλία από το 2010 ο πρόεδρος Σάιμον Κλαρκ της Βρετανικής ένωσης καπνιστών FOREST δήλωσε ότι «Η εμπειρία σχετικά με την Αυστραλία, την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η απλή τυποποίηση δεν οδηγεί στην πτώση των δεικτών των καπνιστών. Οι κυβερνήσεις παλινδρομούν μεταξύ των αντικαπνιστικών μέτρων ανεξαρτήτως των επιπτώσεων. Είναι καιρός για μια ανεξάρτητη και μια ριζική αναθεώρηση όλων των αντικαπνιστικών μέτρων που ίσχυσαν από το 2010 συμπεριλαμβάνοντας την απλή τυποποίηση και την απόκρυψη των προϊόντων καπνού από τους καταναλωτές στα σημεία της πώλησής τους. Η αποτυχία της απλής τυποποίησης είναι ενδεικτική της επίσπευσης όταν υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο εν όψει των γενικών εκλογών του 2015 αφού τα ομοιόμορφα πακέτα δεν συσχετίζονται με την υγεία ενώ η απόφαση εισόδου τους στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν βασιζόταν επάνω σε ενδείξεις για την μείωση του καπνίσματος αλλά σε κομματικές πολιτικές».

chart

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...