Ντοκουμέντο! Νεοζηλανδικό δικαστήριο νίκησε το υπουργείο υγείας με τον εαυτό του υπέρ της Philip Morris για το IQOS!

Η Philip Morris Νέας Ζηλανδίας καλωσόρισε στις 27 Μαρτίου 2018 την απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ουέλινγκτον σύμφωνα με την οποία η εισαγωγή και η πώληση στην χώρα των τεχνολογικών ράβδων καπνού HEETS για την συσκευή της IQOS τους οποίους εμπορεύεται η εταιρεία πληροί την σχετική νομοθεσία.

Επακολουθώντας την τριήμερη δίκη η οποία προηγήθηκε κατά τον Μάρτιο το δικαστήριο απέρριψε στις 27 του ιδίου μήνα τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας από το υπουργείο υγείας ότι το IQOS συνιστά καπνό για την στοματική χρήση επιβεβαιώνοντας ότι τα HEETS για την παραγωγή και την εισαγωγή των οποίων κατηγορήθηκε από αυτό η Philip Morris της Νέας Ζηλανδίας δεν εμπίπτουν στην παράγραφο 29 της σχετικής νομοθεσίας η οποία απαγορεύει την ανάλωση του.

Ο Δικαστής ανήγγειλε μαζί με την απόφασή του την συγκατάθεση με τα επιχειρήματα που εκφράστηκαν από την καπνοβιομηχανία και από την υπεράσπισή της. Ο μάνατζερ της Philip Morris Νέας Ζηλανδίας Jason Erickson δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα:

«Καλωσορίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Η υπόθεση ωστόσο υπογραμμίζει την ανάγκη για επείγουσες μεταρρυθμίσεις στους κανονισμούς που κυκλώνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα άλλα ακάπνιστα προϊόντα καπνού. Για την επίτευξη των στόχων του 2025 έχουν άνδρες και γυναίκες οι οποίοι καπνίζουν στην Νέα Ζηλανδία ανάγκη από ελεύθερα προσβάσιμες πληροφορίες και πρόσβαση σε επιλογές που να είναι προτιμότερες από το κάπνισμα συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών τσιγάρων νικοτίνης και των ακάπνιστων προϊόντων τα οποία είναι παρόμοια με τα HEETS. Οι κανονισμοί θα πρέπει να δώσουν την δυνατότητα σε όλους τους παίκτες μαζί με τις μικρές επιχειρήσεις περιορισμένης εμβέλειας να ανταγωνίζονται στην αγορά και να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό μακρόθεν των τσιγάρων προς τις λιγότερο ενδεχομένως βλαβερές επιλογές όπως είναι τα IQOS και HEETS».

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...