Αποσύρεται στην Αυστραλία πρόταση των Πράσινων για νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης

Την νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης υποστήριξε το Πράσινο κόμμα στην Αυστραλία μετά από τους Πράσινους και στην Νέα Ζηλανδία.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απέτρεψε περαιτέρω συζήτηση για την νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης αφού ο υπουργός υγείας Γκρεγκ Χαντ ζήτησε από τον αρχηγό των Πράσινων και πρώην ιατρό με ειδικότητα τοξικολογίας Richard Di Natale να αποσύρει από την Γερουσία την σχετική του πρόταση προς αποφυγή της «διακινδύνευσης της υγείας των Αυστραλιανών».

Σύμφωνα με του υπουργό υγείας στην Ωκεανία «Η μαριχουάνα αποτελεί ένα ναρκωτικό που προάγει τον δρόμο και στα υπόλοιπα. Ο κίνδυνος αποπομπής στην ηρωίνη λόγω της συνεχούς χρήσης μαριχουάνα είναι υπαρκτός και τεκμηριωμένος και δεν πιστεύουμε ότι είναι αυτή ασφαλής και υπεύθυνη ή κάτι το οποίο θα πρέπει να επιτρέπεται».

Όμως οι Πράσινοι και ο Richard Di Natale αναμένεται να συνεχίσουν να πιέζουν για την νομιμοποίηση της κάνναβης έχοντας το σχέδιο που κατάρτισαν ως εύκαιρο στην κομματική τους ατζέντα και υποδεικνύοντας στην δημοσκόπηση η οποία δείχνει το 55% των Αυστραλιανών να τάσσονται υπέρ.

Ο Καναδάς, η Ουρουγουάη και η Καταλονία καθώς και οι εννέα από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ μαζί με την Περιφέρεια της Κολομβίας στην Ουάσινγκτον επιτρέπουν την χρήση της κάνναβης για την αναψυχή με την Νέα Ζηλανδία να βρίσκεται στα πρόθυρα της προκήρυξης σχετικού της δημοψηφίσματος ενώ σύμφωνα με τον αρχηγό των Πράσινων «Είναι καιρός και για την Αυστραλία να συναθροιστεί μαζί τους ούτως ώστε να νομιμοποιήσει για τους ενηλίκους την χρήση της κάνναβης».

«Οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν την χρήση ναρκωτικών ουσιών ως ζήτημα για την υγεία παρά σαν έγκλημα. Το σχέδιό μας να δημιουργήσουμε μια νόμιμη αγορά για την παραγωγή και εμπορία κάνναβης πρόκειται να μειώσει τους κινδύνους, να επιδοθεί στο επιχειρηματικό μοντέλο των παράνομων δοσοληψιών και των συνδικάτων τους που τις υποκινούν και να προστατέψει τους νέους από άδικες ποινικές διώξεις» δήλωσε μεταρρυθμιστικά ο Richard Di Natale.

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...