Εκστρατεία V-April ξεκίνησαν στην Αγγλία οι παραγωγοί τους για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Εκστρατεία με την ονομασία VApril για την διάδοση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και για την διακοπή του καπνίσματος για το εναπομένων 15% των Άγγλων που καπνίζουν εξαπέλυσε η Βρετανική ένωση παρασκευαστών ηλεκτρονικών τσιγάρων UKVIA έχοντας σαν έναρξη τον φετινό Απρίλιο του 2018.

Οι αντιπρόσωποι των παρασκευαστών συναντήθηκαν με βουλευτές και με Λόρδους από το Βρετανικό κοινοβούλιο για την καθιέρωση του Απριλίου ως του μήνα για την μεταστροφή του κοινού προς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και για την ενθάρρυνση της χρήσης τους αντί για το κάπνισμα. Ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δήλωσε ανταποκρινόμενος ότι:

«Η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους τρόπους που οδηγούν στην διακοπή του καπνίσματος και παρουσιάζει κατά συνέπεια μια μείζονα ευκαιρία για να επηρεάσει κατά θετικό και σημαντικό τρόπο την δημόσια υγεία του έθνους. Αλλά μόνο ένας στους δέκα κατανοεί τον μικρό κίνδυνο των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε σχέση με το κάπνισμα. Ακόμα και στο κοινοβούλιο μας οι χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο σαν τους καπνιστές καταφεύγοντας σε απόμακρους από την εργασία τους εξωτερικούς χώρους. Είναι καιρός να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτά τα οποία λέμε ώστε να γίνει το κοινοβούλιο πιο φιλικό προς το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Γι’αυτό αναζητάμε να μεταβάλουμε τους κανονισμούς της βουλής για να θέσουμε το παράδειγμα στο κοινό και τις επιχειρήσεις».

Το πρόγραμμα VApril για αυτόν τον Απρίλιο περιλαμβάνει την κατατόπιση του ενδιαφερόμενου κοινού στα καταστήματα πώλησης και την έκδοση του σχετικού διαδικτυακού τόπου http://www.vapril.org/ και την διάδοσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η παρεχόμενη ενημέρωση του κοινού διαπραγματεύεται τα διάφορα ποσοστά της νικοτίνης και την μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο καθώς και τις διάφορες συσκευές που υπάρχουν και τα εξαρτήματα που τις απαρτίζουν.

Ο πρόεδρος της ένωσης UKVIA ο οποίος απηύθυνε την πρόσκληση συμμετοχής στον συνιδρυτή και πρώην επικεφαλής του Βρεταννικού Κόμματος Ανεξαρτησίας και εμπνευστή της εξόδου της χώρας του από την Ε.Ε. Νάιτζελ Φαράζ που πρόσκειται στο κάπνισμα χωρίς τους υπάρχοντες περιορισμούς δήλωσε σχετικά με την νέα του πρωτοβουλία:

«Υπάρχει μια πραγματική ανάγκη για περισσότερη γνώση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μεταξύ των εκατομμυρίων των Άγγλων καπνιστών και η παρούσα εκστρατεία θα ενθαρρύνει περισσότερους να αναλογιστούν την χρήση τους σαν μια θετική κίνηση προς την διακοπή. Υπολογίζεται ότι στην Αγγλία υπάρχουν 3 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων όπου σχεδόν οι μισοί έχουν εγκαταλείψει το κάπνισμα. Η εκστρατεία VApril αποσκοπεί στην προσκόμιση της συνέχειας».

 

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...