Φορολόγηση στον καπνό θέρμανσης προτείνει στην Αγγλία η κυβέρνηση

Την φορολόγηση των προσαρτημένων ράβδων θερμαινόμενου καπνού με φόρο ειδικής κατανάλωσης σκέφτεται και προτείνει η κυβέρνηση στην Αγγλία με βάση το γεγονός ότι οι ράβδοι αυτοί περιέχουν καπνό σαν την πρώτη ύλη για την κατασκευή τους, έχοντας ως αναφορά την περιεκτικότητά τους σε βάρος για τον υπολογισμό του επιπλέον φόρου.

Το σχετικό νομοσχέδιο για τα παραπάνω πρόκειται να εκδοθεί αυτό το καλοκαίρι και να τεθεί σε έλεγχο και τεχνική επεξεργασία με προοπτική την οικονομική περίοδο του 2018-19 και να εντάσσει τον θερμαινόμενο καπνό στην κατηγορία των υπόλοιπων προϊόντων καπνού ως προς την φορολόγησή του με φόρο ειδικής κατανάλωσης ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε βάρος. «Ενώ τα ποσοστά δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα πιστεύουμε ότι η φορολόγηση πρέπει να είναι ανάλογη με την ζημιά για την υγεία και λιγότερη για τον θερμαινόμενο καπνό» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Βρετανικής ένωσης καπνιστών FOREST δήλωσε ότι «Ο καπνός θέρμανσης μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλής όσο είναι και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αλλά ενδείκνυται βάσει στοιχείων ότι σίγουρα θα υπάρξει ελάττωση του κινδύνου τον οποίο διατρέχουν οι καπνιστές. Γιατί να θέλει κανείς από κυβέρνηση να υπονομεύσει το μέλλον ενός προϊόντος που βοηθά στην εθελοντική διακοπή του καπνίσματος δίχως τον εξαναγκασμό; Πολλοί καπνιστές δοκίμασαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς αυτά να τους αρέσουν. Η έλξη για τον θερμαινόμενο καπνό συνίσταται στο γεγονός ότι πληροί το κενό μεταξύ των πύρινων τσιγάρων και των ηλεκτρονικών στα οποία δεν εμπεριέχεται. Τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού διανύουν τα πρώτα τους βήματα και η προσθήκη ειδικού φόρου κατανάλωσης θα αποτρέψει πιθανότατα πολλούς καπνιστές από την μεταστροφή τους σε ασφαλέστερη συσκευή».

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...