Με 20 δις ράβδους καπνού εφοδιάζει ετήσια την Υφήλιο ο Άσσος Παπαστράτος

Την μετάβαση της καπνοβιομηχανίας του Άσσου Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο στην αποκλειστική παραγωγή των τεχνολογικών ράβδων καπνού HEETS για το IQOS ανακοίνωσε και διεκπεραίωσε στις 27 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χρήστος Χαρπαντίδης έχοντας τα πρώτα δείγματα της εγχώριας παραγωγής να διατέθηκαν και στις άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας πλην της Ελλάδας από τις 35 μέχρι στιγμής χώρες στις οποίες αυτό πωλείται και εκτιμώντας ότι οι παραγόμενοι ράβδοι θα φτάσουν ετήσια τις 20 δισεκατομμύρια όπως και με τα τσιγάρα τα οποία φέρεται να υποκαθιστούν.

Η αντικατάσταση της παραγωγής του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο από τις ράβδους θερμαινόμενου καπνού στην εφάμιλλη ποσότητα της αρχικής υπήρξε ομαλή και αποδοτική και σημειώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από της εξαγγελίας της.

Η μετάβαση ακολούθησε άλλες καπνοβιομηχανίες της Philip Morris όπως αυτής που βρίσκεται στην Ρουμανία στην μετατροπή της πρωτοβουλίας του Έλληνα διευθύνοντα Ανδρέα Καλαντζόπουλου σε απόφαση να καταλήξει με χρονικό προσδιορισμό και για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2030 και βασιζόμενος στην επινόηση των υποκατάστατων την παραγωγή των τσιγάρων σαν προϊόντα επιβλαβή για την υγεία.

Η ανέγερση τριών κτιρίων συνολικής έκτασης 15.000 τετραγωνικών μέτρων εντός της βιομηχανικής μονάδας στον Ασπρόπυργο με την πλήρη μετατροπή και ανακαίνιση του υπάρχοντος εργοστασίου συμπεριέλαβαν την εγκατάσταση των 2 γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής ράβδων καπνού δημιουργώντας και την άφιξη σε 400 νέες θέσεις εργασίας.

Η συνολική επένδυση της Philip Morris International (PMI) στον Άσσο Παπαστράτος κοντεύει να ανέλθει από το 2015 σε ένα δισεκατομμύριο € ενώ τον έχει εξουσιοδοτήσει σαν θυγατρική της εταιρία προεκτείνοντας τα όρια στις αγορές της Κροατίας και της Σλοβενίας πρόσθετα με αυτές της Κύπρου, Μάλτας, Βουλγαρίας και της Ρουμανίας όπου οι απαιτήσεις τους ανταποκρίνονται από εντός της Ελλάδας.

Η διάθεση των ράβδων εγχώριας παραγωγής οι οποίες κατέχουν μερίδιο 2,8% στον Άσσο Παπαστράτος αφού το IQOS χρησιμοποιείται από 4 εκατομμύρια χρήστες από των οποίων οι 100.000 στην Ελλάδα εκτός από τα 25 αποκλειστικά καταστήματα και τα υπόλοιπα ενσωματωμένα με τα άλλα υποκαταστήματα των Public γίνεται και με τον διαδικτυακό τόπο (http://www.iqos.gr) που απευθύνεται στην Ελληνική αγορά.

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης δήλωσε εμφανώς ενθουσιασμένος με την προγραμματισμένη παραγωγική καμπή που σημειώθηκε και καλωσορίζοντας τους καρπούς των έργων του συναδέλφου του από τον Πύργο της Ηλείας Ανδρέα Καλανζόπουλου που από το 2013 διευθύνει το σύνολο της πολυεθνικής της Philip Morris που με τις δικές του προσπάθειες κατέχει από το 2015 τον Άσσο Παπαστράτος:

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για όλους εμάς την οικογένεια της Παπαστράτος. Μετά από 87 ολόκληρα χρόνια γυρίζουμε σελίδα εγκαταλείποντας για πρώτη φορά στην ιστορία μας την παραγωγή τσιγάρων. Είναι μια μέρα που η συγκίνηση και η περηφάνια για το παρελθόν συναντούν τη χαρά και την προσμονή για το μέλλον. Η νέα εποχή της Παπαστράτος είναι εδώ με μεγάλες ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας. Ωστόσο υπάρχει κάτι που παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο. Είναι η δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, μια δέσμευση που μετουσιώνεται στο όραμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

Όσο διαφαίνεται με την παράλληλη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού η παγίωση διεθνώς σύμφωνα με την Philip Morris του πληθυσμού των καπνιστών μακροπρόθεσμα στα 900 εκατομμύρια και η χρήση των ηλεκτρονικών υποκατάστατων των τσιγάρων που παροτρύνεται ή ενθαρρύνεται από τις κυβερνήσεις πολλών χωρών σαν αβλαβής κατά το 95% σε σχέση με το κάπνισμα ο καπνός θέρμανσης και η μετατροπή του εργοστασίου που τον διαθέτει παγκοσμίως (στην Ευρώπη και Ασία) από τον Ασπρόπυργο συνεισφέρουν πρωτεύοντα αμετάβλητο ρόλο στην μεταποίηση και εκποίηση των Ελληνικών καπνών που εμπεριέχονται στις θερμαινόμενες τεχνολογικές ράβδους.

Ο πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε πέρυσι για τα παραδοσιακά τσιγάρα της χώρας μας των 87 χρόνων που εκχώρησαν την θέση τους στα HEETS εκτός του να το προϊδεάσει ότι πρόκειται να εισάγονται από το εξωτερικό χωρίς όμως να διευκρινίζεται από που ακριβώς κι αν θα διατίθενται Ελληνικές μάρκες και εκεί και στην τοπική τους αγορά ή εάν θα εμπεριέχονται τα Ελληνικά καπνά που προμηθεύεται ο Άσσος Παπαστράτος που αντιστοιχούν στο 50% του συνόλου.

Οι πωλήσεις (σαν αγορές και παραγγελίες) των τεχνολογικών ράβδων καπνού HEETS για την συσκευή IQOS της Philip Morris International (PMI) είδαν τον θεαματικό αν και αναμενόμενο και πλέον διπλασιασμό τους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 μέσω αύξησης κατά 115,7% και μετά από την έναρξη της εγχώριας Ελληνικής τους παραγωγής στο εργοστάσιο του Άσσου Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο που τις εξάγει στις χώρες της Ευρώπης και της Ασίας σύμφωνα με την Γερμανική και αγγλόφωνη διμηνιαία έκδοση καπνοβιομηχανικού ενδιαφέροντος Tobacco Journal International (TJI).

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος δήλωσε «Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες για ισχυρά αποτελέσματα κατά το τρέχον έτος» προσθέτοντας ότι αυξήθηκαν οι τιμές στις οποίες η PMI πουλά τα τσιγάρα και ο όγκος της παραγωγής των ράβδων καπνού ενώ ότι η εκκίνηση του νέου οικονομικού έτους έγινε υπό κερδοφόρες για την εταιρία συνθήκες ουδέτερων συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των ράβδων αυξήθηκαν διεθνώς από τα 4.435.000.000 τεμάχια στα 9.566.000.000 τεμάχια κατά 5.131.000.000 τεμάχια κατά το 115,7% σε σχέση με την ίδια εποχή της χρονιάς του 2017 και οι πωλήσεις τσιγάρων μειώθηκαν κατά 9.300.000.000 τεμάχια στα 164.300.000.000 τεμάχια κατά το 5,3% κατά την φετινή χρονιά ενώ όπως υπενθυμίζεται το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο διαθέτει την χωρητικότητα για ετήσια παραγωγή 20.000.000.000 ράβδων όσο διαφαίνεται και το διπλάσιο των πωλήσεών τους κατά τον Ιανουάριο-Μάρτιο 2018 που υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2017 σε όλον τον κόσμο παρακολουθώντας την ταυτόχρονη διάδοση του προϊόντος.

Η τεχνολογία θερμαινόμενου καπνού προθερμαίνει συνήθως τα στερεοποιημένα καπνά που εμπεριέχονται στην κάθε ράβδο στους 235° με 300° C σε αντίθεση με την καύση που συμβαίνει στους 900° C αχνίζοντας το άρωμά τους χωρίς να εμπεριέχονται πίσσα και άνθρακας (μονοξείδιο του άνθρακα) όπως στα τσιγάρα που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους που προκαλούν πολλές και όλες τις ασθένειες που συσχετίζονται. Πέραν αυτού η κάθε ράβδος αρκεί όσο ένα τσιγάρο και τοποθετείται μέσα στην σχηματικά ομοιόμορφη θήκη που εισχωρεί με την σειρά της στην εξωτερική συσκευή που διατάσσει τότε την θέρμανση των περιεχομένων της ράβδου εντός του λεπτού για την άμεση χρήση κατά την έξοδο προσφέροντας την ανάλογη ή εφάμιλλη ικανοποίηση.

Σε αντίθεση με τις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων που υποδέχονται υγρές κάψουλες γλυκερίνης που παρέχονται με ποικιλόμορφα αρώματα και την επιλογή πολλές φορές να μην περιέχουν καθόλου νικοτίνη οι συσκευές θερμαινόμενου καπνού ενδέχεται να έχουν άρωμα μέντας και να είναι ελαφρές ή βαριές στην γεύση και αμφότερα έχουν ενδεδειγμένα περιορισμένη αρνητική επίδραση κατά 95% στην υγεία σε σχέση με το κάπνισμα παρόλο που συστήνεται όπως και με τα τσιγάρα σε αυτούς που διαθέτουν υψηλή πίεση γενικά να τα αποφεύγουν.

12 σκέψεις πάνω στὸ “Με 20 δις ράβδους καπνού εφοδιάζει ετήσια την Υφήλιο ο Άσσος Παπαστράτος

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...