Έκτακτη σύσκεψη για τον αντικαπνιστικό νόμο συγκάλεσαν οι καφεπώλες στην Κομοτηνή

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσαν οι καφεπώλες της Κομοτηνής στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Ροδόπης την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου όπου τα κύρια θέματα της συζήτησής τους υπήρξαν το κάπνισμα του κοινού με τον καφέ του και τα τραπέζια με τα καθίσματα με την απομάκρυνσή τους από τους κεντρικούς χώρους αφού ο αντικαπνιστικός νόμος απασχόλησε κώλυμα για την εργασία τους επακολουθώντας αυτήν των ιδιοκτητών των κέντρων διασκέδασης νωρίτερα τον προηγούμενο χρόνο.

«Για ποιο λόγο ανακινήθηκε τώρα η συζήτηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου;» ρώτησε στην σύσκεψη που είχαν οι καφεπώλες της Κομοτηνής ο Γιάννης Κιλτσίκης που είναι ιδιοκτήτης και μέλος του Δ.Σ. προσθέτοντας ότι «Πιστεύω ότι δεν είμαστε στην κατάλληλη φάση εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου την ώρα που το 75% του τζίρου μας πάει σε φόρους. Η ζημία στα καφενεία και τα καφέ θα είναι πολύ μεγάλη – μπορεί να χάσουν έως και το 80% της πελατείας τους. Στην εστίαση ίσως οι αναλογίες να είναι διαφορετικές αλλά στον καφέ η κατάσταση είναι αυτή. Για μένα κακώς ανακινείται το θέμα τώρα. Ακόμα και στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει αίθουσα καπνιστών ενώ στην Αυστρία επιτρέπεται εδώ και ένα χρόνο το κάπνισμα» υποστηρίζοντας την ευθύνη που φέρει ο καθένας για τις επιλογές του αποσπώντας την συμφωνία και πολλών του συναδέλφων.

Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Μαυρίδης εκφέροντας αντίθετη άποψη δήλωσε ότι «Ο νόμος ισχύει από το 2010 και είναι ελλιπής. Το ζήτημα είναι ή να δεσμευτούν όλοι ότι θα τον εφαρμόσουν ή δεν θα τον εφαρμόσει κανένας. Γιατί αν δεν τον εφαρμόσουν όλοι, τότε θα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Η πρόταση είναι να απαγορευτεί το κάπνισμα στα μαγαζιά αλλά αυτό να το κάνουν όλοι. Ή όλοι ή κανένας. Ο νόμος υπάρχει. Εμείς ή τον εφαρμόζουμε ή δεχόμαστε το τίμημα. Ο ρόλος του σωματείου δεν είναι να επιβάλλει τον νόμο».

 

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...