Συζητείται από την Αυστριακή βουλή το αίτημα ιατρών για δημοψήφισμα για το κάπνισμα

Φράκαραν οι υπολογιστές του υπουργείου από τις πολλές υπογραφές!

Επακολουθώντας την άρση των ολοκληρωτικών περιορισμών στο κάπνισμα στην Αυστρία που συνέβη με την συμμετοχή της ακροδεξιάς στην συγκυβέρνηση της χώρας το αίτημα των ιατρών να διενεργηθεί δημοψήφισμα από το οποίο να κριθεί η τελική απόφαση η οποία ελήφθη από την κυβέρνηση συγκέντρωσε επαρκή αριθμό υπογραφών ώστε να συζητηθεί στο κοινοβούλιο.

Το ψήφισμα που διενήργησε η Ιατρική Ένωση της Αυστρίας σε συνεργασία με τους καρκινοπαθείς και το σωματείο τους συγκέντρωσε πάνω από 100.000 υπογραφές μέσα σε 3 ημέρες καθιστώντας προσεχώς το αίτημα το οποίο προβάλλεται για την διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τον αντικαπνιστικό νόμο της Αυστρίας συζητήσιμο μεταξύ των βουλευτών της χώρας.

Μάλιστα οι διακομιστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών του υπουργείου εσωτερικών το οποίο είχε την ευθύνη για την διεξαγωγή του ψηφίσματος είχαν φρακάρει για 2 ώρες την Παρασκευή λόγω της σύγχυσης και του φόρτου εργασίας από το πλήθος των υπογραφών.

Ο πρόεδρος της ένωσης Thomas Szekeres είπε ότι η ανταπόδοση στο ψήφισμα είχε μια πολύ εντυπωσιακή αρχή όπως και αναμενόταν βάσει του πληθυσμού ο οποίος δεν καπνίζει ενώ δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη ψήφος που θα πρέπει να εξαναγκάσει τους πολιτικούς να επαναπροσδιορίσουν το ζήτημα. Θα συνεχίσουμε να συλλέγουμε υπογραφές και αποφάνσεις υποστήριξης ώστε να αυξηθεί η πίεση».

Thomas Szekeres
Thomas Szekeres

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...