Δημοψήφισμα ζητούν ιατροί στον αντικαπνιστικό νόμο στην Αυστρία!

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παλινόρθωση του αντικαπνιστικού νόμου στην κοινωνική συνεστίαση αξιώνουν ιατροί στην Αυστρία δια μέσω του Επιμελητηρίου τους σε συνδυασμό με την Οργάνωση Βοήθειας των Καρκινοπαθών. Το αίτημα βρίσκεται κατόπιν συναλλαγής με το Υπουργείο Εσωτερικών στο στάδιο της συλλογής υπογραφών από το κοινό όσων καταθέτουν σύμφωνη με αυτό γνώμη.

Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό που ισχύει για το Αυστριακό κράτος χρειάζονται τουλάχιστον 8.401 σύμφωνες υπογραφές ώστε να συζητηθεί κάποιο αίτημα από την Βουλή της ίδιας χώρας καθώς η συλλογή των υπογραφών για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ξεκινήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η άρση της απαγόρευσης στο κάπνισμα στην κοινωνική συνεστίαση η οποία προγραμματιζόταν να ισχύσει από τον Μάιο του 2018 σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε κατά τα 3 προηγούμενα χρόνια εκπλήρωσε επιθυμία της Αυστριακής ακροδεξιάς του Χάινζ Κρίστιαν-Στράχε που συγκυβερνά με το κόμμα της πλειοψηφίας του Σεμπάστιαν Κουρτς που δεν επαρκούσε για την αυτοδυναμία μετά από τις εκλογές της 15 Οκτωβρίου 2017.

Part-HKG-DV1458964-1-1-0 (1)

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...