Στους Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρεται το παράρτημα της FOREST της Ευρώπης

Η Βρετανική ένωση των καπνιστών Forest εισερχόμενη στην εποχή της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση από ακόμη την μετάβασή της προέβη σε απόφαση πέρυσι να συστήνει Ευρωπαϊκό παράρτημα στις Βρυξέλλες στην προσπάθεια να προασπίζει τα δικαιώματα των καπνιστών στην Ευρώπη εκτός από την Αγγλία ώστε να εκπροσωπεί τα αιτήματα που αξιώνουν από φορείς και οργανισμούς με κράτη.

Το περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου (http://forestonline.eu/) του παραρτήματος που διατίθεται στο κοινό όλου του κόσμου άνω των 18 ετών για την ανάγνωσή του και εγγραφή του ενδιαφέροντος από τον Ιανουάριο του 2017 εστιάζει σε τρία κυρίως θέματα όσον αφορά στην κινητοποίησή του, στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την διάθεση των προϊόντων καπνού, στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και με όποιες διατάξεις αφορούν στην απλή τους τυποποίηση ενώ η δεξίωση για τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου του 2017 συμπίπτοντας με την παγκόσμια καθιερωμένη από το 2008 ημέρα κατά του τσιγάρου σε κεντρικό εστιατόριο των Βρυξελλών.

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον διαδικτυακό τόπο της Forest της Ευρώπης από της πλευράς του χρήστη η οποία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου του αποστέλλονται δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιοδικά νέα με προσκλήσεις σε εκδηλώσεις και ετήσιες αναφορές με παρεμφερή θέματα. Η πιστοποιημένη εγγραφή από ενήλικα γίνεται με όνομα και την διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και την χώρα της διαμονής και τον ταχυδρομικό του κώδικα και του ζητείται η ενεργοποίηση απεσταλμένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την σύνδεση και συμπλήρωση ελέγχου μη-αυτοματοποίησης κατά την μετάβαση.

Η πιο πρόσφατα νέα ιστοσελίδα στο άρθρο της με τον τίτλο «Δεν θα πιστέψετε πως ο Έλληνας Πρόεδρος Παυλόπουλος χαρακτήρισε τους καπνιστές» αναφέρθηκε στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Διεθνές Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος το οποίο διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την αντίστοιχή του πρόληψη όταν πραγματοποιήθηκε στο 2017 τον Μάιο στην Αθήνα.

president

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος δεν διαπραγματεύτηκε τις τοποθετήσεις του εκ των προτέρων με τις σχετικές δημοκρατικές διαδικασίες ως τον πλέον κοινό τόπο της διοργάνωσης του αντικαπνιστικού συνεδρίου επικαλέστηκε σε αυτό μεταξύ των άλλων αξιώνοντας ότι «το κάπνισμα δεν έχει καμιά κοινωνική αξία» ενώ ότι «ο άνδρας που επιμένει να καπνίζει δεν κατανοεί το θεμελιώδες καθήκον που έχει αλληλεγγύης στους συνανθρώπους του».

Η Forest της Ευρώπης με το άρθρο της επιχειρεί να απαντήσει στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στο αντικαπνιστικό συνέδριο από αναφερόμενη ότι κάπνιζε επίσης ο Αείμνηστος πρόεδρος της δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (1907-1998) παραθέτοντας ως απόδειξη δύο φωτογραφίες του με τους ηθοποιούς Δημήτριο Χορν (1921-1998) και με την Τζένη Καρέζη (1932-1992) λέγοντας ότι αν μία φωτογραφία μετράει όσο και για τις χίλιες λέξεις τότε μάλλον πόσο και δύο.

A6-225x300karamanlis-xorn-300x252

«Είναι πλέον καιρός για τους Έλληνες καπνιστές με τους άλλους στην υπόλοιπη Ευρώπη να συσπειρωθούν για να εμποδίσουν όχι μόνον αβάσιμες και αποτυχημένες πολιτικές αλλά παρόμοιες απόπειρες για να εξοστρακιστούν από το σύνηθες κοινωνικό τους περιβάλλον» λέει το άρθρο της Forest της Ευρώπης αναφερόμενο στην ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στο αντικαπνιστικό συνέδριο προτείνοντας την εγκατάσταση σε ειδικές αίθουσες καπνιστών στους ενδιαφερόμενους χώρους.

Η Forest συστάθηκε το 1979 με την συμμετοχή Άγγλων βετεράνων και των αεροπόρων της στρατιωτικής τους Βασιλικής αεροπορίας ώστε να εκπροσωπεί τα μέλη της κοινωνίας που καπνίζουνε και να προασπίζει τα δικαιώματά τους στην πανεθνική τους κλίμακα ενώ έχοντας σαν πρόεδρο τον αρθρογράφο Σάιμον Κλαρκ από το 1999 που εκείνος σαν θερμός υποστηρικτής και υπέρμαχος δεν καπνίζει μετεξελίχτηκε στην μεγαλύτερη ένωση του είδους της που διοικείται επίσης απαρτίζοντας μέλη που διακατέχονται με προοδευτικές βρώσιμες κοινωνικά και φιλελεύθερες ιδεολογίες.

Το όνομα σαν FOREST προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων στην φράση Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco (Οργανισμός Ελευθερίας για το Δικαίωμα στην Απόλαυση του καπνού) και η επιδότησή της πηγάζει από την νυν Imperial Brands σαν πρώην την Imperial Tobacco και την British American Tobacco (BAT) και την Japan Tobacco International (JTI Gallaher) που είναι η μόνη που επιδοτεί το Ευρωπαϊκό της παράρτημα αν και όπως διευκρινίζεται απαρτίζει σωματείο που δρα ανεξάρτητα εκπροσωπώντας δικές του απόψεις από εκείνες των μελών του. Το παράρτημα της Forest Eireann που διαθέτει στην Ιρλανδία διέγραψε την έντονη πορεία μετά από την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους που πρώτα νομοθετήθηκε σε εκείνη την χώρα το 2004 όταν κατέστησαν τα αιτήματα του σωματείου από υπαρκτά.

Ο Βέλγος πρόεδρος Guillaume Périgois της Forest της Ευρώπης που διετέλεσε στην μείζονα απασχόλησή του ο διευθύνων αναπληρωτής της ένωσης των Ευρωπαίων πολιτών «Νέα Κατεύθυνση – Ίδρυμα για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση» που συστάθηκε από την πρώτη Βρετανίδα γυναίκα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ (1925-2013) το 2010 δήλωσε σχετικά με τον διαδικτυακό τόπο του που πρόσφατα ανέλαβε να διευθύνει:

0VE7939-1024x681
Οι πρόεδροι της FOREST και του Ευρωπαϊκού της παραρτήματος Σάιμον Κλαρκ από τα αριστερά και Guillaume Périgois από τα δεξιά

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει κύρος με την εξουσία να προδιαθέτει το κάπνισμα με τα άλλα βιοτικά ζητήματα αλλά ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα εστιάζει στην παιδεία αντί για τον εξαναγκασμό. Υπάρχει μια ανάγκη για φιλελεύθερη και την αληθοφανή προσέγγιση στο κάπνισμα που θέτει την αντίληψη πάνω από το δόγμα και λαμβάνει υπόψη την άποψη των συμπολιτών μας της καθημερινότητας. Οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικοί παράγοντες θα πρέπει να κατανοήσουν σχετικά και να εκτιμήσουν την απόλαυση που αποφέρει σε πολλούς το κάπνισμα που έχει σαν την απαίτηση σε δικλείδες των αποφάσεων να εναρμονιστούν όχι μόνον με τους κύκλους ελέγχου και του περιορισμού του αλλά με τους πολίτες τους οποίους το απολαμβάνουν που δεν θέλουν και να το διακόψουν».

Εγκαινιάζοντας την παρουσία του παραρτήματος των Βρυξελλών ο πρόεδρος Σάιμον Κλαρκ της κυρίως Βρετανικής Forest δήλωσε ότι «Οι καπνιστές πληρώνουν υπέρογκα έναν φόρο μέχρι 80% ή το 90% σε ορισμένες χώρες που αρκεί για να τους δώσει το δικαίωμα της πολιτικής τους εκπροσώπησης αλλά πολύ συχνά αντιμετωπίζονται σαν τα νήπια που αδυνατούν να λάβουν μια απόφαση. Είμαστε κατενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα νέο Ευρωπαϊκό κεφάλαιο στην ιστορία μας έχοντας το Ηνωμένο Βασίλειο που προετοιμάζεται για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα φέρνουμε εκδηλώσεις των εμπορικών σημάτων και φιλικά σεμινάρια και δεξιώσεις προς το κάπνισμα στις Βρυξέλλες έχοντας τον στόχο να μπει ο καταναλωτής στον πυρήνα της διαβούλευσης».

5 σκέψεις πάνω στὸ “Στους Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρεται το παράρτημα της FOREST της Ευρώπης

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...